Ενότητα: Ιδιωτικοποιήσεις με απαράδεκτες μεθοδεύσεις
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενότητα: Ιδιωτικοποιήσεις με απαράδεκτες μεθοδεύσεις

Ότι χρησιμοποιεί «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες οδοκαθαρισμού και φύλαξης χώρων του Δήμου Αμαρουσίου κατηγορεί τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη, στην ακόλουθη ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για υπέρογκο κόστος για τον Δήμο σε περίπτωση ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών αυτών και τονίζει ότι «οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας απαιτούν να μην κατασπαταλάται δημοτικό χρήμα, να μην αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας του Δήμου και μάλιστα κατά παράβαση κάθε νόμου και κανόνα χρηστής διοίκησης».

Ιδιωτικοποιήσεις με απαράδεκτες μεθοδεύσεις

Την Τρίτη, 22-9-2015, έλαβε χώρα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ενώ ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 14:00,  ξεκίνησε στις 13:50. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σταθούλης ενημέρωσε ατύπως τα παρόντα μέλη στις 13:50 ότι υπάρχει ένα θέμα προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που αφορά κατακύρωση διαγωνισμού με απευθείας ανάθεση τροφίμων για παιδικούς σταθμούς. Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της παράταξής μας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Λευτέρης Μαγιάκης βγήκε από την αίθουσα για προσωπικούς λόγους δεδομένου ότι απέμεναν ακόμη δέκα περίπου λεπτά μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης. Μετά την επιστροφή του, 5-6 λεπτά αργότερα, πληροφορήθηκε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας του είχε αποφασιστεί να αλλάξει η σειρά συζήτησης των θεμάτων και συγκεκριμένα να προηγηθούν τα θέματα υπ΄ αριθμ. 14 και 15 της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για τις Υπηρεσίες με τίτλο ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού ποσού 179.580,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και «Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για τις Υπηρεσίες με τίτλο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ)», συνολικού Προϋπολογισμού ποσού 699.999,75 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αντιστοίχως.

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου, δια του προέδρου τους κ. Σ. Κωνσταντά και του μέλους της διοίκησης κ. Ν. Δεπάστα, διαμαρτύρονταν εντόνως και ζητούσαν να αποσυρθούν τα θέματα υπ΄ αριθμ. 14 και 15. Μέσα στο κλίμα αυτό της έντασης ήταν αδύνατη η ομαλή διεξαγωγή οποιασδήποτε συζήτησης και η απρόσκοπτη έκφραση της γνώμης των μελών της Επιτροπής για τα ανωτέρω θέματα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκε για λίγο εκτός της αιθούσης και αστυνομική δύναμη. Παρά την εντονότατη διαμαρτυρία του επικεφαλής μας Λευτέρη Μαγιάκη ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατή η συζήτηση των επίμαχων θεμάτων και ότι επιβάλλεται η προσωρινή διακοπή των εργασιών της επιτροπής, ο κ. πρόεδρος διά βοής θεώρησε ότι οι εισηγήσεις των ανωτέρω δύο θεμάτων εγκρίθηκαν!!!

Κατόπιν τούτων,

Καταγγέλλουμε τις παράνομες και πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις που μετήλθαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που πρόσκεινται στη διοίκηση Πατούλη, προκειμένου να εκχωρήσουν σε ιδιώτες-εργολάβους τη φύλαξη εγκαταστάσεων και τον οδοκαθαρισμό της πόλης μας.

Καταγγέλλουμε τις μονομερείς ενέργειες της διοίκησης Πατούλη, καθώς ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Πατούλης είχε δεσμευθεί προσωπικά σε προηγούμενη ματαιωθείσα συνεδρίαση (περί τα τέλη Ιουλίου) της Οικονομικής Επιτροπής για τα ίδια θέματα, να επισκεφθεί μαζί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Δήμου και μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ τον αρμόδιο υπουργό για να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, αυτό ουδέποτε έγινε διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις προσδοκίες των εργαζομένων.

Η δημοτική  Αρχή  καταστρατηγεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, συμμετοχικότητας, δημοκρατικής λειτουργίας και διαλόγου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού και της φύλαξης.

Καταστρατηγεί τον πραγματικό σκοπό (σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση) του Νόμου 3979/2011 άρθρο 61, που επιτρέπει τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας μόνο σε ιδιαίτερες συνθήκες (όπως ορεινότητα ή νησιωτικότητα Δήμων κ.λπ.), οι οποίες είναι προφανές ότι στον Δήμο μας δεν συντρέχουν, αλλά αντίθετα οι ανάγκες μας στον τομέα αυτό είναι πάγιες, διαρκείς και εξακολουθητικές.

Δεν υπηρετεί τη χρηστή διοίκηση και το δημόσιο συμφέρον, καθώς το κόστος των εργασιών αυτών για την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών οδών είναι υπέρογκο και θα μπορούσε ο τομέας της καθαριότητας να καλυφθεί από το ήδη υπάρχον προσωπικό της καθαριότητας με τις όποιες δυσκολίες χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Αντίθετα, το δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας απαιτούν να μην κατασπαταλάται το δημοτικό χρήμα, να μην αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας του Δήμου και μάλιστα κατά παράβαση κάθε νόμου και κανόνος χρηστής διοικήσεως.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet