Η παράταξη της Μ. Διακολιού «επιστρέφει» την πρόσκληση από το Ενωμένο Μαρούσι για διάλογο για το δάσος Συγγρού
Κοινωνία

Η παράταξη της Μ. Διακολιού «επιστρέφει» την πρόσκληση από το Ενωμένο Μαρούσι για διάλογο για το δάσος Συγγρού

Την Παρασκευή 19/6, εκ μέρους του συνδυασμού Ενωμένο Μαρούσι, η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Δάσος Συγγρού, που θα πραγματοποιηθεί στις 20/06.

Η παράταξη, με επικεφαλής τη Μαίρη Διακολιού, σημειώνει ότι «ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο του εν λόγω συνδυασμού τηλεφωνικά ότι με πρωτοβουλία τους έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν συνδυασμοί και παρατάξεις από Μαρούσι και Κηφισιά και μάλιστα, μας είπε ότι έχουν αποδεχθεί και ότι του δήλωσαν ότι θα παραστούν συγκεκριμένοι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, κάτι όμως που δεν επιβεβαίωσαν οι ίδιοι».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι «παρ’ όλο που είμαστε υπέρ του συλλογικού τρόπου χειρισμού των ζητημάτων, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την πρωτοβουλία ενός συνδυασμού, του οποίου ο επικεφαλής, κ. Καραμέρος, ήταν ο υπεύθυνος προσπάθειας επιβουλής του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού», ενώ προσθέτει ότι «ως αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών υπό την κ. Δούρου, διοργάνωσε και συμμετείχε σε συνάντηση με την τ. υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, τον τ. γεν. γρ. ΕΟΤ, κ. Τσέγα, την τ. πρόεδρο του ΙΓΕ, κ. Γιάντση, με αντικείμενο την τουριστική αξιοποίηση του Συγγρού με τη βοήθεια και τη συμμετοχή του cluster επιχειρηματιών που σύστησε εκείνος!», συμπληρώνοντας ότι «ιδίως αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τέτοια συνάντηση αφού, ο κ. Καραμέρος ακόμη δεν έχει ανακαλέσει δημοσίως την πρόθεση που τότε εμπράκτως εξεδήλωσε, αλλά ούτε και διαχώρισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, τη θέση τους».

Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή υποστηρίζει ακόμη ότι «κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και τις δράσεις τους σε ενιαίο μέτωπο, αλλά όταν αυτό το μέτωπο συγκροτείται στο επίπεδο των πολιτών, χωρίς πατερναλισμούς και παλαιοπολιτικά καπελώματα», ενώ τονίζει ότι «δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε τις “όψιμες ευαισθησίες” στο όνομα της επικοινωνιακής ανάγκης υπέρ συγκεκριμένων κομματικών παραγόντων από κόμματα των οποίων οι ηγεσίες και στελέχη – όταν βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας – έκαναν άλλα αντί άλλων από αυτά που είχαν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους, τους οποίους εμείς τουλάχιστον σεβόμαστε».

Λόγω των προαναφερθέντων, η παράταξη γνωστοποιεί ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το «Δάσος Συγγρού» της 20ης Ιουνίου 2020.

Τέλος, ο συνδυασμός υπογραμμίζει:

«Πιστεύουμε ότι όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας οφείλουμε να συνυπογράψουμε αίτημα για εισαγωγή του θέματος των τελευταίων εξελίξεων στο Δάσος Συγγρού στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για να συνεδριάσει -ακόμη και διαδικτυακά- με τη δυνατότητα όμως της παρουσίας, παρακολούθησης και συμμετοχής  πολιτών και φορέων. Κάτι το οποίο, αναλογικά, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet