Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαρούσι
Κοινωνία

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαρούσι

Με συνδαιτυμόνες τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, εκπροσώπους του ιερού κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών τους συμβουλίων, δημοτικούς συμβούλους και οικοδεσπότη τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου κάθε χρόνο ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας προς τιμήν ιεραρχών και εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στον χαιρετισμό του, μίλησε για τον συμβολισμό της συγκεκριμένης ημέρας για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, τονίζοντας: «Η αναστήλωση των ιερών εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 843 μ.Χ. είναι η ομολογία της πίστης στο Ορθόδοξο Δόγμα. Η συγκεκριμένη πράξη αποτέλεσε θρίαμβο της Ορθοδοξίας για αυτό και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής». Στο μήνυμά του ανέφερε, επίσης, ότι στις μέρες μας η Ορθοδοξία δοκιμάζεται και κάλεσε τους Χριστιανούς να στηρίξουν αλλήλους στο όνομα της πίστης τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης επεσήμανε τον κεντρικό ρόλο της Ορθοδοξίας και του ιερού κλήρου σε ταραχώδεις εποχές και περιόδους κρίσης στο πέρασμα των αιώνων. “Η σημερινή γιορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί τη νίκη της Ορθοδόξου πίστης σε χαλεπούς καιρούς, και μεταφέρει σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας”, τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: «Κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί όταν διατηρούμε ισχυρή την πίστη μας και όταν στεκόμαστε στο πλευρό του συνανθρώπου μας. Η Εκκλησία, με το παράδειγμα και το φιλανθρωπικό της έργο, δείχνει τον δρόμο και καλεί όλους εμάς, Δήμο και κοινωνία, να γίνουμε συνοδοιπόροι. Από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας με στόχο να μην υπάρχει κανείς συνανθρωπός μας που να στερείται το φαγητό, τη φροντίδα Υγείας και τα στοιχειώδη για αξιοπρεπή διαβίωση. Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια καλούμε κάθε συμπολίτη μας να σταθεί αρωγός και όλοι μαζί να αποτελέσουμε στήριγμα αλλήλων».

Από μέρους του Δήμου στο γεύμα παρακάθισαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, Δημήτρης Καμπούκος, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Ιωάννου, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλας Αλεπούς, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Αγγέλου, Παναγιώτης Σαγρής, Γιώργος Ιατρίδης, Κώστας Βλάχος. Με την παρουσία τους τίμησαν το γεύμα εκπρόσωποι του ιερού κλήρου από τη Μητρόπολη του Αμαρουσίου και τους ενοριακούς ναούς της πόλης, καθώς και μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών των ναών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet