Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Καμία δημοτική υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Καμία δημοτική υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη

Να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου που παραχωρεί σε ιδιώτη την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού της πόλης (βλέπε δημοσίευμα «Με τα χρήματα του Μαρουσιώτη πλουτίζουν οι εργολάβοι») καλεί τους εργαζόμενους στον Δήμο Αμαρουσίου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

«Καμία δημοτική υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη» σημειώνει η παράταξη στην ακόλουθη ανακοίνωσή της.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Δήμο και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας

Η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου συνεχίζει τον αντεργατικό κατήφορο, με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για παραχώρηση σε ιδιώτη για 12 χρόνια του ηλεκτροφωτισμού της πόλης.

Υπηρετώντας πιστά τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και της Ε.Ε, ξεπουλάει δημοτικές υπηρεσίες δίνοντας αυτή τη φορά ζεστό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ από τα δημοτικά τέλη σε ιδιώτη επενδυτή για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τη συντήρησή του. Πρόκειται για έργο, που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από κεντρικούς δημόσιους πόρους, να εκτελεστεί με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό και να λειτουργήσει με μόνιμο προσωπικό του Δήμου μειώνοντας σε λιγότερο από το μισό τις σημερινές δαπάνες.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα κατάγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 29/9, προηγούμενη μεθόδευση της πλειοψηφίας, που για να αποφύγει τις αντιδράσεις εργαζόμενων και δικές μας είχε ξεκινήσει πριν την ώρα της τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ψήφισε μέσα σε 5΄ την εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα και κάλεσε την αστυνομία για να αντιμετωπίσει τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων και του Σωματείου τους.

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι το μοντέλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που με κάθε μέσο προωθούν η κυβέρνηση και η δημοτική Αρχή για τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας, οδηγούν συστηματικά στην αποψίλωση του προσωπικού και την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών.

Αυτός είναι ο ρεαλισμός των ευρωενωσιακών πολιτικών, αυτό είναι το «μικρότερο και λιγότερο κράτος» τους, αυτός είναι ο εξορθολογισμός τους. Ξεπουλάνε τα πάντα οι δήθεν «αυτοδιοικητικοί ακομμάτιστοι», πιστοί στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που υπηρετούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Δήμο και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να μην επιτρέψουν την εφαρμογή και να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε αυτές τις πολιτικές.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η δική τους φωνή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική παράταξη την οποία στηρίζει το ΚΚΕ, θα αγωνιστεί μαζί με τον Λαό για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα, θα είναι σταθερά στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκει στήριξη από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να ασκεί μαχητική, ταξική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και να στηρίζει τις διεκδικήσεις των φορέων του μαζικού κινήματος. Θα διεκδικήσει μέτρα στήριξης των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.

Από αυτήν τη σκοπιά, χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων η διεκδίκηση μέτρων, που μεταξύ των άλλων είναι:

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Καμία δημοτική υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet