Μ. Διακολιού: Βαριά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Αμαρουσίου απέναντι στους εργαζομένους στο θέμα της πανδημίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Βαριά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Αμαρουσίου απέναντι στους εργαζομένους στο θέμα της πανδημίας

Τη διοίκηση του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου κριτικάρει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η κ. Διακολιού αναφέρει:

Βαριά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου έναντι των εργαζομένων του, καθώς, όπως δημοσιεύτηκε σε κεντρική ιστοσελίδα, οι εργαζόμενοι τον καταγγέλλουν ότι αποκρύπτει τα κρούσματα κορωνοϊού στο δημαρχείο, ότι δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ότι τις όποιες απολυμάνσεις τις κάνει ενώ οι εργαζόμενοι είναι παρόντες, θέτοντας περαιτέρω σε κίνδυνο την υγεία τους!

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, εργαζόμενοι/-ες και επισκέπτες/-τριες εργάζονται ή εξυπηρετούνται στο δημαρχείο, ενώ υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί, θέτοντας τους/τις εαυτούς τους και την κοινωνία στον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Οι εργαζόμενοι/-ες μάλιστα, διαμαρτύρονται ότι δεν τους διατίθενται επαρκή μέσα προστασίας, ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά ενώ έχουν βρεθεί κρούσματα και ότι τα κρούσματα ούτε έχουν ιχνηλατηθεί, ούτε το προσωπικό των αντίστοιχων υπηρεσιών έχει απομονωθεί, ούτε έχει γίνει η προσήκουσα απολύμανση.

Άλλα έλεγε

Ο δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8-4-2021, διασκέδασε τις διαμαρτυρίες, αλλά δεν έπεισε.

Τον καλούμε να μας ενημερώσει αναλυτικά:

  1. Πόσα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου ανά ημέρα.
  2. Με ποια συχνότητα χορηγούνται τεστ και σε πόσους/-ες εργαζομένους/-ες.
  3. Τι ακριβώς έπραξε και πράττει η διοίκηση για την προστασία εργαζομένων και δημοτών και για την αποτροπή της διασποράς του ιού, όποτε εντοπίζονται κρούσματα;

Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας, Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, από την αρχή της πανδημίας, με προσωπικές επιστολές στον ίδιο τον δήμαρχο (χωρίς καμία αξιοποίηση για δημοσιότητα), αλλά και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε καταθέσει πολιτικές και την πρόθεσή μας να υποστηρίξουμε συναινετικά σοβαρά σχέδια προστασίας εργαζομένων και τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, ο δήμαρχος αδιαφόρησε πλήρως και συνεχίζει να αδιαφορεί.

Συμπεράσματα

Αποδεικνύεται σήμερα ότι η επίδειξη ενεργειών με επικοινωνιακές παράτες, την ίδια στιγμή που αγνοούνται και δεν εφαρμόζονται βασικές πράξεις των πρωτοκόλλων ασφάλειας, είναι τρόπος επικίνδυνης συμπεριφοράς ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.

Φαίνεται ότι ο κ. Αμπατζόγλου πάνω από την ουσία βάζει το φαίνεσθαι της δήθεν «επιτυχημένης» αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Για να προβάλλει τη συνεχή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αδιαφορεί που θέτει εργαζομένες/-ους και επισκέπτριες/-ες σε κίνδυνο.

Δεν σέβονται ούτε τα λόγια τους «περί ατομικής ευθύνης», αφού οι ίδιοι προσωπικά, ως αρμόδιοι για τη λειτουργία κοινωφελών και δημόσιων υπηρεσιών, δεν κάνουν όσα ορίζονται από τα καθήκοντα της θέσης τους για την προστασία των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet