Ξεκινά ο 1ος κύκλος του προγράμματος επιμόρφωσης στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ξεκινά ο 1ος κύκλος του προγράμματος επιμόρφωσης στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμη Λέκκα με σκοπό την οργάνωση του 1ου κύκλου του Προγράμματος Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, παρουσία των αντιδημάρχων Στέφανου Τσιπουράκη και Ρένας Χαλιώτη, της προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη και στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνικών & Προγραμματισμού) αφορούσαν στη μεθοδολογία και προγραμματισμό του καινοτόμου προγράμματος που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων των στελεχών της εκπαίδευσης, αλλά και στελεχών της διοίκησης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων με την εφαρμογή πολλαπλών ειδικών δράσεων, μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών τεχνικών, όπως βιωματικές δραστηριότητες, μελέτες περίπτωσης, ασκήσεις πεδίου κ.λπ.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την εκπαιδευτική θωράκιση της σχολικής κοινότητας όσον αφορά στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών όχι μόνο με γνωσιακά εργαλεία αλλά και με βιωματικές ασκήσεις. Προσεγγίζουμε το θέμα με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, με την επιστημονική σφραγίδα του ΕΚΠΑ και προσωπικά του Ευθύμη Λέκκα. Το πρόγραμμα θα είναι διαρκές με σκοπό την κάλυψη όλων των σχολείων του Αμαρουσίου και επαναλαμβανόμενο για τα επόμενα έτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet