Περαιτέρω μείωση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Περαιτέρω μείωση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου

Περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών για το 2019 και τη διατήρηση των εκπτώσεων και απαλλαγών για ειδικές ομάδες, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

«Ακολουθώντας με συνέπεια την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και χρόνια με γνώμονα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των ευπαθών ομάδων και εν γένει των νοικοκυριών της πόλης, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από το 2008 έως σήμερα έχει προχωρήσει συνολικά σε μείωση των τελών της τάξης περίπου του 40%» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε: «Από την αρχή της θητείας μας εφαρμόσαμε τη μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για τα σπίτια και τα καταστήματα του ιστορικού εμπορικού κέντρου. Με ευαισθησία απέναντι στον πολίτη, από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε με κοινωνικά κριτήρια ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και μεριμνήσαμε για να ελαφρύνουμε κάθε νοικοκυριό. Έχοντας προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε ικανοποιημένοι που επί των ημερών μας έχουμε πετύχει συνολική μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 40%, ενώ συνεχίζουμε να προσφέρουμε σημαντικές εκπτώσεις και απαλλαγές για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού. Με βάση έναν συνολικό σχεδιασμό για ένα σύγχρονο Μαρούσι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πολίτες και επαγγελματίες επωφελούνται δυνατοτήτων που τους βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητάς τους παράλληλα με χαμηλά δημοτικά τέλη».

Όσον αφορά στις απαλλαγές από την καταβολή δημοτικών τελών και τις εκπτώσεις για τις ευπαθείς ομάδες και τις ειδικές κατηγορίες διατηρούνται:

  • 100% απαλλαγή για μακροχρόνιουςανέργους, απόρους, πολίτες με αναπηρία άνω του 67%,
  • 100% απαλλαγή για πολύτεκνες οικογένειες,
  • 100% απαλλαγή για μονογονεϊκές οικογένειες,
  • 100% απαλλαγή για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Πάνω από τις 40.000 ευρώ, ισχύει απαλλαγή 50%.
  • 100% απαλλαγή για την πρώτη τριετία, για τους νέους επαγγελματίες που κάνουν έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος με έδρα το Μαρούσι. Για τα γραφεία εμπορικής χρήσης (ιατρεία, δικηγορικά γραφεία, συμβολαιογραφεία) η απαλλαγή ισχύει για ένα έτος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμπορικό κέντρο του Δήμου, και συνεπώς οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό, έχει επιβαρυνθεί από τις εργασίες ανάπλασης – κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης, για το έτος 2019 αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 20%. Επίσης, μείωση κατά 15% θα ισχύσει για όλες τις οικίες και όλες τις υπόλοιπες εμπορικές χρήσεις της πόλης.

Επίσης, όσον αφορά στα τέλη του δημοτικού κοιμητηρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω όλες οι κατηγορίες των τελών και των δικαιωμάτων.

Για πληροφορίες σχετικά με τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις των ευπαθών ομάδων και των ειδικών κατηγοριών (αναλυτικά κριτήρια και δικαιολογητικά), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνικό λειτουργό του Δήμου κ. Μερεντίτη, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 213 2038084.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet