Στο πλευρό των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”
Κοινωνία

Στο πλευρό των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στηρίζει την επίσχεση εργασίας του ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ζητά άμεση αποπληρωμένη των δεδουλευμένων εφημεριών.

Σε συνέχεια της συμμετοχής του δημάρχου στη γενική συνέλευση των ιατρών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, κατά την οποία αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014, και συμπαραστεκόμενος από την πρώτη στιγμή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταθέτει τη στήριξή του προς την απόφαση των γιατρών που παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους εδώ και 22 μήνες, διεκδικώντας άμεση απόδοση των οφειλομένων.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη γενική συνέλευση των γιατρών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι ένα σύγχρονο περιφερειακό παιδιατρικό νοσοκομείο, με πλήρη αυτάρκεια και γρήγορες διαδικασίες λειτουργίας, συνεχώς αναπτυσσόμενο, και λόγω της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σταθερή διεκδίκηση και δικαίωση του ΙΣΑ να δημιουργηθεί το υγειονομικό μπλοκ στα βορειοανατολικά προάστια. Είναι ντροπή το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά τόσο μεγάλο πληθυσμό να αντιμετωπίζεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με εγκληματική αδιαφορία. Δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που εκτέλεσαν το 2012».

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους «οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν ότι Υγεία χωρίς γιατρούς δεν νοείται, πρέπει να κινηθούμε όλοι ενωμένοι ώστε να καταφέρουμε να αποκατασταθεί η αδικία και να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους».

Στηρίζοντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των γιατρών του Νοσοκομείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά:

α) Την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

β) Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013.

γ) Την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013.

δ) Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013.

Εφόσον τα ανωτέρω δεν δρομολογηθούν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2014, οι γιατροί του Νοσοκομείου έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Ο ΙΣΑ θα σταθεί αρωγός στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ιατρών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας αλλά και των δικαιωμάτων των μελών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet