Συνέχεια οδοιπορικού στις γειτονιές από τον δήμαρχο
Κοινωνία

Συνέχεια οδοιπορικού στις γειτονιές από τον δήμαρχο

Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς και τον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, ανέπτυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης σε συγκεντρώσεις κατοίκων από τις γειτονιές της Αγίας Φιλοθέης, του Παραδείσου, του Πολυδρόσου και του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “στις συναντήσεις με τους κατοίκους ο κ. Πατούλης έγινε δεκτός σε κλίμα θερμής υποδοχής, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι προσωπική του προσπάθεια και δέσμευση και του συνδυασμού είναι να ολοκληρωθεί το έργο που έχει ξεκινήσει στο Μαρούσι κόντρα στην κρίση της εποχής, με αγάπη για την πόλη, αλληλεγγύη και οργάνωση και μέσα από την αποτελεσματική διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες, όπως έχει γίνει έως σήμερα. Το έργο της δημοτικής αρχής θα αναβαθμίσει τις γειτονιές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ώστε το Μαρούσι να γίνει πρώτη πόλη σε όλη την Ελλάδα».

Αγία Φιλοθέη

Στη συνάντηση με τους κατοίκους τις γειτονιάς της Αγίας Φιλοθέης, με τη συμμετοχή των υποψηφίων του συνδυασμού, του αντιδημάρχου Βασίλη Κόκκαλη και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφερόμενος στο έργο που έχει υλοποιηθεί στην Αγία Φιλοθέη διαβεβαίωσε κατ΄ αρχήν τους κατοίκους για τη συνέχιση λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και μίλησε για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης από την ΚΕΔ του οικοπέδου για την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού σχολείου όπου θα στεγαστούν το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο, με κλειστό γυμναστήριο. “Το έργο” -υπογράμμισε- “βρίσκεται στην τελική ευθεία με την ένταξη για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα”. Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι έχουν μπει οι βάσεις για τη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης, καθώς μια σειρά από χρονίζοντα προβλήματα, όπως αναπλάσεις, διαμόρφωση αθλητικών χώρων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τακτοποιηθούν με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των περιοχών Δηλαβέρι και Αγία Φιλοθέη, ανοίγοντας κατ΄  αυτόν τον τρόπο το δρόμο για τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Παράδεισος

Στη σημαντικότερη παρέμβαση ανάπλασης που έγινε ποτέ στη γειτονιά του Παραδείσου, η οποία ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή της υποψήφιας του συνδυασμού Σοφία Κόλια-Φωτεινού, σημειώνοντας ότι το έργο θα παραδοθεί σε περίπου έναν χρόνο χωρίς να στοιχήσει ούτε ένα ευρώ στους κατοίκους. Πρόσθεσε δε ότι η παρέμβαση ανάπλασης, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, ξεκινά από την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος και συνεχίζει Παραδείσου, Καραολή και Δημητρίου και Φραγκοκλησιάς. Επίσης, όσον αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε όλο το Μαρούσι, ο Παράδεισος και το Πολύδροσο βρίσκονται στο διαδικασία χρηματοδότησης και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι 3,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου θα διατεθούν για έργα ομβρίων υδάτων στο Μαρούσι, μετά από πολλά χρόνια. Επίσης, ο κ. Γ. Πατούλης έκανε αναφορά στην προσπάθεια διαφύλαξης από την οικοπεδοποίηση του Άλσους Μιμικόπουλου, του Ιππικού Ομίλου και της εκκλησίας του Χωματιανού και τη διατήρησή τους ως σημεία περιβαλλοντικής και ιστορικής αναφοράς για την πόλη. Ανέπτυξε παράλληλα το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στην πόλη για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη μέσα από το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και για τη στήριξη των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν με τη λειτουργία της νέας Εστία Αγάπης (ΚΑΠΗ) στον Παράδεισο.

Πολύδροσο

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου,  με τη συμμετοχή των υποψηφίων με τον συνδυασμό, αντιδημάρχου Νικόλαου Πέππα, της Ελένης Χοζού και της Ειρήνης Κάππαρη παρουσίασε το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά και σε όσα έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα στο Πολύδροσο. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που επισημάνθηκαν ήταν η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, με στόχο η εξέλιξη αυτή να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την περιοχή. Παράλληλα παρουσιάστηκε στους κατοίκους το σχέδιο για το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και βιοκλιματικής ανάπλασης, που επεκτείνεται από την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος μέχρι τον Παράδεισο, με το μεγαλύτερο τμήμα της να αφορά στη γειτονιά του Πολυδρόσου.

Άγιος Νικόλαος

Εποικοδομητική συζήτηση είχε ο κ. Γ. Πατούλης, με τη συμμετοχή του υποψηφίου με τον συνδυασμό, αντιδημάρχου Νικόλαου Πέππα, με τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου. Απαντώντας στα αιτήματα των κατοίκων διευκρίνισε ότι με τη συνεργασία τους θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή. Όσον αφορά το δημοτικό φωτισμό, ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα βελτιωθεί με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας και θα ενισχυθεί σε όποια σημεία είναι ανεπαρκής. Όσον αφορά στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και υπάρχουν ώριμες μελέτες για την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Παράλληλα ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο ιστορικό εμπορικό κέντρο, καθώς και στα έργα που έχουν προγραμματισθεί στο κέντρο όπως ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, το νέο βιοκλιματικό κλειστό γυμναστήριο εκεί που σήμερα στεγάζεται το κλειστό «Σπύρος Λούης», η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στο ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών που λειτουργεί στην πόλη του Αμαρουσίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό, Πολυϊατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Δημοτικό Ασθενοφόρο, Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.ά.), καθώς και στο έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης προς τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, με τη λειτουργία Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), στο Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ, αλλά και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης για την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet