Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Β. Κάββαλος στις κατηγορίες για την κατάσταση του οδικού δικτύου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Β. Κάββαλος στις κατηγορίες για την κατάσταση του οδικού δικτύου στο Μαρούσι

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου Ευάγγελος Κάββαλος, με αφορμή το άρθρο των δημοτικών συμβούλων Πέτρου Κούκουζα και Σπύρου Μπόγδανου της δημοτικής παράταξης Ενωμένο Μαρούσι για την κατάσταση του οδικού δικτύου στο Δήμο Αμαρουσίου δήλωσε τα εξής:

«Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση – καταγγελία των δύο δημοτικών αυμβούλων της αντιπολίτευσης κ. Κούκουζα και κ. Μπόγδανου. Το μόνο που βρίθει κακοτεχνιών και ανακριβειών και θυμίζει κείμενο τριτοκοσμικής χώρας είναι το λιβελογράφημα των συναδέλφων.

Καταρχήν, η ενόχλησή τους για την ποιότητα του οδικού δικτύου του Αμαρουσίου έρχεται τυχαία με την ανακοίνωση του νέου έργου ασφαλτοστρώσεων που ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα.

Ας δούμε όμως τι καταγγέλλουν  οι “εκλεκτοί” συνάδελφοι:

Ψέμα πρώτο: Μέχρι στιγμής δεν έχει προηγηθεί καμία σοβαρή και αποτελεσματική παρέμβαση. 

Αλήθεια: Ουδέν ψευδέστερο τούτου!!! Έργο 600 χιλ. ευρώ εκτελέστηκε σε διάφορα σημεία του Αμαρουσίου, ασφαλτικού μήκους 14.451,98 τ.μ. και εκ τούτων ένα μικρό κομμάτι αφορούσε κυβόλιθους. 

Ψέμα Δεύτερο: Υπογράφηκε σύμβαση ύψους μόνο 664 χιλ ευρώ.

Αλήθεια: Η εργολαβία αφορά για ασφαλτικά ύψους 1 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση φτάνει στα 664 χιλ. ευρώ.

Και εδώ φυσικά ουδεμία σύγκριση με τον Δήμο Χαλανδρίου δεν μπορεί να γίνει.

Ψέμα τρίτο: Μόνο 14 δρόμους έφτιαξε η δημοτική αρχή.

Αλήθεια: Μονάδα μέτρησης στις ασφαλτοστρώσεις είναι τα τ.μ. και όχι ο αριθμός των δρόμων.

Εδώ μπαίνουμε στον πυρήνα της πολιτικής σκέψης κάποιου που θέλει να σκοπίμως να λαϊκίσει: Το σχόλιο ότι η σύμβαση του 1 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει μόνο 14 δρόμους δείχνει και την έλλειψη γνώσης στα τεχνικά ζητήματα, αλλά και στα μαθήματα αριθμητικής και φυσικής, μιας και η ποσότητα στα έργα ασφαλτοστρώσεων μετριέται σε χιλιόμετρα και όχι σε αριθμό οδών!!!

Το εν λόγω έργο, δε, περιλαμβάνει δρόμους σε όλο το Μαρούσι, καθώς και στις  περιοχές Ν. Λέσβο, Ν. Φιλοθέη, Στούντιο, ενώ ενδεικτικά αναφέρω ότι στο έργο των 600 χιλ. ευρώ ασφαλτοστρώθηκε οδικό δίκτυο 15.000 τ.μ., ενώ στο έργο των 664 χιλ. ευρώ  θα ασφαλτοστρωθούν περί τα 30.000 τ.μ. Αμέσως μετά θα προκηρυχθεί νέος  διαγωνισμός.

Συμπερασματικά, καλώ τους δημοτικούς συμβούλους να μην αποφασίσουν ποτέ να γίνουν μεσίτες ακινήτων. Θα πωλούν αριθμό σπιτιών και όχι αριθμό τετραγωνικών μέτρων. Με αυτό τον τρόπο πολύ σύντομα θα είναι άνεργοι.

Όσο αφορά τη δημοτική αρχή, την κατηγορούν για ποιο ακριβώς θέμα; Επειδή κάνει έργα; Μήπως όμως κατηγορούν (και) τις υπηρεσίες του Δήμου που εφαρμόζουν τους νόμους; Ας αποφασίσουν».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet