Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου συμπαρίσταται στους απολυμένους «5μηνίτες»
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου συμπαρίσταται στους απολυμένους «5μηνίτες»

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και καλεί τα μέλη του να παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στους εργαζόμενους που κατασκηνώνουν κάτω από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Σύλλογος θα συμβάλλει, με τη δική του παρουσία στον χώρο έξω από υπουργείο, στον αγώνα των εργαζομένων – απολυμένων.

Ακολουθεί το ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου στους απολυμένους «πενταμηνίτες» του ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο αγώνας αυτός δείχνει τον δρόμο σε όλο το εργατικό κίνημα. Τον δρόμο του αγώνα μέχρι τέλους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων που στερούν οι πολιτικές κεφαλαίου – Ε.Ε. – κυβερνήσεων.

Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα που συγκροτούσαν αυτό που για έναν αιώνα γνωρίζαμε ως εργασία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων έχει συμβάλλει στη γιγάντωση του εργασιακού μεσαίωνα, στην εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές των προκατόχων τους, προσκυνώντας τα πλαίσια που ορίζουν αυτά τα άθλια προγράμματα, αλλά και προωθώντας μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα κατορθώσουν να ορθώσουν το ανάστημά τους. Κι όμως, οι πιο φτωχοί των φτωχών δεν παρακαλάνε, δεν προσκυνούν! Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν ότι  κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με κυβερνήσεις, δήμους και τη λογική του ΕΣΠΑ. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά. Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών του για το συγκεκριμένο θέμα. Καλεί τα μέλη του να παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στους εργαζόμενους που μέσα σε αυτές τις μέρες και νύχτες κατασκηνώνουν κάτω από το Υπ. Εργασίας. Πολύ περισσότερο θα συμβάλλει με τη δική του παρουσία και αυτός, ούτως ώστε ο χώρος μπροστά από το Υπ. Εργασίας να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα όλων των κινητοποιούμενων εργαζόμενων και ανέργων.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Για το Δ.Σ. 

Ο πρόεδρος                                       Ο γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης               Γ. Κοκκινομηλιώτης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet