Απάντηση του Δήμου για ΟΚΟΙΠΑΔΑ με ευθείες βολές για τη Μ. Διακολιού
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Απάντηση του Δήμου για ΟΚΟΙΠΑΔΑ με ευθείες βολές για τη Μ. Διακολιού

Με έντονο ύφος και αφήνοντας σαφείς κι ευθείες βολές κατά της δημοτική συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Μαίρης Διακολιού, απαντά ο Δήμος στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι για τον προϋπολογισμό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Ενότητα: «Περίεργες μεθοδεύσεις της διοίκησης με τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ»). Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποιείται στο δελτίο Τύπου, που απευθύνεται στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, και η οποία αναφέρει ότι  “να αναζητήσουν τους σκελετούς του παρελθόντος τους, που κρύβουν στις ντουλάπες τους”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Με ανεύθυνο και ερασιτεχνικό τρόπο, δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου δημιουργούν ζήτημα με τον προϋπολογισμό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ , μιλούν για περίεργες μεθοδεύσεις της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου κι επιχειρούν να παρουσιάσουν το «άσπρο μαύρο».

Η αλήθεια είναι ότι :

1. Δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, ο οποίος έχει καταρτιστεί με απόλυτη διαφάνεια και ακρίβεια, αποτυπώνοντας πραγματικά, κι όχι πλασματικά οικονομικά μεγέθη.

2. Η οφειλή της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. προς τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ είναι μια παλιά οφειλή της συγκεκριμένης επιχείρησης, από την περίοδο δημαρχίας Τζανίκου, το 2014. Είναι μια οφειλή που βρήκε η διοίκηση Πατούλη το 2007, μέρος κι αυτή της βαριάς κληρονομιάς χρεών που παρέλαβε από τη διοίκηση Τζανίκου.

3. Η οφειλή δημιουργήθηκε από μια αγοραπωλησία ακινήτου που αποφασίστηκε το 2004 από τη διοίκηση Τζανίκου. Υπέρ αυτής της απόφασης είχε ψηφίσει και η κ. Διακολιού, δημοτική σύμβουλος τότε της παράταξης Τζανίκου και σήμερα σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Πρόκειται λοιπόν για ένα θέμα που το γνωρίζουν καλά οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κούκουζας αντί να μιλά για περίεργες μεθοδεύσεις στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσει τη σύμβουλο της ομάδας του κα Διακολιού για το πώς δημιουργήθηκε η οφειλή αυτή, αν την ψήφισε και γιατί δεν πληρώθηκε την περίοδο 2004-2006. Όμως όχι μόνον δεν το έκανε αυτό, αλλά κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της προηγούμενης εβδομάδος, το «δίδυμο» Κούκουζα- Διακολιού επιχείρησε να εμφανίσει ως σημαντικό ζήτημα μια λογιστική οφειλή μιας δημοτικής επιχείρησης προς ένα νομικό πρόσωπο του Δήμου. Οφειλή που σε κανένα βαθμό αφενός δεν επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του Νομικού Προσώπου του Δήμου, αφετέρου ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Θα είχε μάλιστα η οφειλή αυτή αποπληρωθεί από την ΑΘΜΟΝΟΝ, αν η εταιρεία είχε έσοδα από την πώληση ακινήτων και δεν είχε «παγώσει» η αγορά όλα αυτά τα χρόνια.

5. Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι η ΑΘΜΟΝΟΝ Ακινήτων το 2007, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η διοίκηση Πατούλη, παρέλαβε χρέη ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρέη αυτά σήμερα έχουν μειωθεί σημαντικά, παρά την πρωτοφανή κρίση που έχει κτυπήσει την αγορά ακινήτων και δεν επιτρέπει στην εταιρεία να κάνει τις πωλήσεις που σχεδίαζε. Αν δεν υπήρχαν τα χρέη αυτά, που δημιουργήθηκαν την περίοδο που συνδιοικούσε την πόλη η κα Διακολιού της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα δεν θα υπήρχε καμία οφειλή της ΑΘΜΟΝΟΝ στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Αντί λοιπόν οι κ.κ. Κούκουζας και Διακολιού να αναζητούν ευθύνες στη διοίκηση Πατούλη, καλό θα ήταν να εξηγήσουν στους συμπολίτες μας τους λόγους που συμμάχησαν προεκλογικά.

Καλό θα ήταν πριν μιλήσουν για «περίεργες» μεθοδεύσεις της διοίκησης Πατούλη, να αναζητήσουν τους σκελετούς του παρελθόντος τους, που κρύβουν στις ντουλάπες τους.

Στα δύσκολα χρόνια που διέρχεται η χώρα μας, η πόλη μας χρειάζεται όχι μόνον μια ικανή και αποτελεσματική διοίκηση, αλλά και μια υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Υπεύθυνη διοίκηση έχει τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αναζητά όμως ακόμη υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet