Εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. Αμαρουσίου η Α’ τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και η 1η αναμόρφωση Προϋπολογισμού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. Αμαρουσίου η Α’ τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και η 1η αναμόρφωση Προϋπολογισμού

Η Α’ τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021, η 1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 και η μείωση των μισθωμάτων των κυλικείων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων θεμάτων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υποχρεωτική εκ του νόμου, καθώς λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα και μεγέθη του, όπως έχουν διαμορφωθεί την 31/12/2020.

Στην 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού εντάχθηκαν οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις του Δήμου, τα χρηματικά υπόλοιπα, οι συνεχιζόμενες συμβάσεις προμηθειών και εργασιών του προηγούμενου έτους και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, επισημαίνει η διοίκηση.

Στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος κατοχυρώνονται τα νέα έργα και οι μελέτες, καθώς και οι αναγκαίες μεταβολές των πιστώσεων των υπ’ εκτέλεση έργων (συνεχιζόμενα), με βάση το συμβατικό υπόλοιπο κάθε έργου, σημειώνει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι τα νέα έργα και οι μελέτες είναι αρχικού προϋπολογισμού συνολικά 6.083.237,5 ευρώ, εκ των οποίων στο 2021 θα διατεθούν 1.761.035,68 ευρώ από ίδιους πόρους και 2.279.255,43 ευρώ από χρηματοδοτήσεις άλλων φορέων.

Όπως δημοσιοποιεί το γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, μεταξύ των νέων έργων περιλαμβάνονται:

  • Αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου Αμαρουσίου.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων Αμαρουσίου.
  • Αποκατάσταση-αξιοποίηση του διατηρητέου στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Π. Κυριακού στο Ο.Τ.138 (93Α).
  • Εργασίες συντήρησης και επισκευής κλειστού γηπέδου Σπύρου Λούη.
  • Υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αμαρουσίου, κ.ά.             

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής αποφάσισε να δώσει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης του μισθώματος που ορίζει ο νόμος στους εκμισθωτές των κυλικείων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψιν την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει με κλειστά τα σχολεία σχεδόν όλη των εκπαιδευτική περίοδο, αναφέρει η δημοτική αρχή, συμπληρώνοντας ότι η μείωση των μισθωμάτων είναι ύψους 40% από την αρχική σύμβαση του εκμισθωτή και αφορά στα σχολεία που διαθέτουν κυλικεία, ήτοι τα Δημοτικά Σχολεία 4ο, 7ο ,9ο 10ο 13ο ,15 ο και 18ο . Αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και για τα κυλικεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε σχετικά:

«Με την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού βαδίζουμε σε σταθερές βάσεις, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

»Διαρκής στόχος μας, η δημιουργία μιας πόλης βιώσιμης με αναπτυξιακό πρόσημο και σύγχρονες υποδομές, μιας πόλης της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet