Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου για τις ευρωεκλογές
Πολιτική

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου για τις ευρωεκλογές

Τις θέσεις του κόμματος για τις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και για σημαντικά τοπικά ζητήματα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 21/5/2024 η Νέα Αριστερά Αμαρουσίου στα νέα γραφεία της στο Μαρούσι (Θησέως 7). Στη συνέντευξη τύπου τον λόγο έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο καθηγητής πανεπιστημίου, πνευμονολόγος, υποψήφιος ευρωβουλευτής και Μαρουσιώτης Γιάννης Καλομενίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Νέα Αριστερά Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός των γραφείων της, και δύο περίπτερα ενημέρωσης των ψηφοφόρων στον ΗΣΑΠ και στην πλατεία Κασταλίας.

Επίσης, πρόθεση των μελών της Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου είναι η συστηματική παρακολούθηση των τοπικών ζητημάτων και η μεθοδική ανάδειξή τους στην τοπική κοινωνία, όπως και η αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως έγινε με την πρόσφατη ερώτηση της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς με στόχο τη ματαίωση του διαγωνισμού πώλησης της Ελληνικής Κεραμικής

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς από ανθρώπους που όχι μόνο «δεν έχουν επενδύσει στενά και στείρα στην επικοινωνία, δεν έχουν ίχνος λαϊκισμού, αλλά βρίσκονται μέσα στους κοινωνικούς αγώνες για να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα». Έτσι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι «η πολιτική επιστρέφει». Συνέχισε αναφερόμενος στους δύο πολέμους που γίνονται «στην γειτονιά μας» και στην αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως συνέπεια της παρακολούθησης της αμερικανικής πολιτικής, ανέδειξε τη πολύ μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να χαραχτεί μία άλλη φιλειρηνική πολιτική από την Ευρώπη.

Ο Νίκος Βούτσης έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην πρόθεση της Νέας Αριστεράς «να λειτουργήσει ως καταλύτης από τη διακριτή θέση και τις προτάσεις της Αριστεράς στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων ώστε μετά τις ευρωεκλογές να υπάρξει μία πραγματική ελπίδα στον κόσμο για πολιτική αλλαγή» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Καλομενίδης στην ομιλία του εστίασε στις πολιτικές υγείας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προωθήσει η Νέα Αριστερά:

  • Να εξαιρεθούν οι δημόσιες δαπάνες υγείας από το σύμφωνο σταθερότητας.
  • Να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκός μηχανισμός δημόσιας υγείας με επιστημονικό / συμβουλευτικό και επιχειρησιακό σκέλος.
  • Να επιδιωχθεί σύγκλιση σε μια ενιαία πολιτική φαρμάκου που θα στοχεύει στην χωρίς διακρίσεις πρόσβαση σε ποιοτικό φάρμακο για όποιον, σε όποια γωνιά της Ευρώπης το χρειάζεται. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν την τιμολόγηση και ελέγχους στο εμπόριο και παρεμβαίνει στην έρευνα/ανάπτυξη μέσα από διεθνείς συνεργασίες σε εγχειρήματα ανοικτής επιστήμης καθώς και την παραγωγή φαρμάκου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet