Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αμαρουσίου: O Δήμος Αμαρουσίου στην υπηρεσία του Μαξίμου!
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αμαρουσίου: O Δήμος Αμαρουσίου στην υπηρεσία του Μαξίμου!

«Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι η Τ.Ο. της Ν.Δ. διεξάγει διαδικτυακή συζήτηση στις 2 Απριλίου 2021, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Αμαρουσίου και με ζωντανή αναμετάδοση από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, την οποία μάλιστα θα χαιρετίσει και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου», όπως αναφέρουν οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Δυτικού και Ανατολικού Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν τα εξής:

Επτά υπουργοί και βουλευτές λοιπόν της απούσας κυβέρνησης της Ν.Δ., πλάι-πλάι με τον επίσης απόντα δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου, που πετάει τώρα και το τελευταίο «φύλλο συκής», υφαρπάζουν τις δομές του Δήμου Αμαρουσίου για να εξυπηρετήσουν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σύρεται με προκλητικό τρόπο ως «χρυσή εφεδρεία» στην προάσπιση της ανίκανης κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού η χρηματοδοτούμενη προπαγάνδα στα διαπλεκόμενα τηλεοπτικά κανάλια και την ΕΡΤ (υπάγεται απευθείας στον κ. Μητσοτάκη) δεν φτάνει πλέον για να καλύψει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση από την παταγώδη αποτυχία της στην υγειονομική, οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εξάλλου έτσι αντιλαμβάνεται η Ν.Δ. την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι ως ανεξάρτητη και αυτοδιοίκητη, αλλά ως υποτελή. Είναι για τη Ν.Δ. το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, απολύτως εξαρτώμενη οικονομικά και πολιτικά από την κεντρική κυβέρνηση και κατά προτίμηση χωρίς ενεργά Δημοτικά Συμβούλια, αλλά με Επιτροπές υπερενισχυμένης αναλογικής, εμπνεύσεως Θεοδωρικάκου.

Αναρωτιόμαστε, αλήθεια η  συμμετέχουσα υπουργός Παιδείας έπρεπε να καταφύγει στη πλατφόρμα του Δήμου που φιλοξενεί το υπουργείο της; Δεν μπορούσε άραγε να χρησιμοποιήσει μια «δωρεάν έκδοση» της πλατφόρμας της Cisco που τελικά κόστισε «μόνο» 2.000.000 ευρώ; Η μήπως φοβάται και εκείνη την υποκλοπή των δεδομένων της όπως συνέβη και με τα δεδομένα εκατομμυρίων μαθητών και φοιτητών;

Αναρωτιόμαστε επίσης αν η κ. Κεραμέως «εξηγήσει» στη Μαρουσιώτικη οικογένεια, γιατί πρέπει να χαίρεται και να μην αντιδρά που τα σχολεία είναι κλειστά επί μήνες επειδή δεν είχε κανένα σχέδιο εκτός από τις μάσκες-αλεξίπτωτα και τα παγουρίνο, αλλά και γιατί θα εισάγονται πλέον από εφέτος 20.000 λιγότεροι μαθητές στα δημόσια πανεπιστήμια με την αντιεκπαιδευτική της ψευδο-μεταρρύθμιση .

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο συμμετέχων συντοπίτης μας κ. Άδωνις Γεωργιάδης να έχει ξεχωρίσει τα κλειδιά επιχειρήσεων, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών του Αμαρουσίου με «παύση εργασιών», που σύντομα με τον νέο ληστρικό πτωχευτικό νόμο θα τους πάρουν και τα σπίτια και ό,τι άλλο έχει απομείνει από το βιός τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε την καταστροφή της ζωής μας, ο τόπος έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση προοδευτική, δημοκρατική, που θα εργάζεται με σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet