Μοναδική η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte με το σύνολο «Χρυσέα Φόρμιγξ» στον κήπο της Βορέειου
Πολιτισμός

Μοναδική η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte με το σύνολο «Χρυσέα Φόρμιγξ» στον κήπο της Βορέειου

Την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 η Συμφωνική Ορχήστρα Novarte πραγματοποίησε μία μοναδική συναυλία με το σύνολο «Χρυσέα Φόρμιγξ» στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Τους χαιρετισμούς του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μετέφερε στο κοινό o αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, ο οποίος προλόγισε τη μουσική παράσταση, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τους θεατές για τις επόμενες παραστάσεις της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Το κοινό ταξίδεψε μέσα από τη συναυλία στην αρχαία Ελλάδα και τις μουσικές της, έως τις μεταγενέστερες και σύγχρονες επιρροές της Δυτικής Ευρώπης. Την επιμέλεια είχε ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο οποίος αριστοτεχνικά ερμήνευσε μουσικά μέρη με αρχαία λύρα. Η μουσική διαδρομή περιελάβανε ανάμεσα άλλων έργα από Σαπφώ, Ευριπίδη, Πίνδαρο, Σοφοκλή, Μεσομήδη, Λιμένιο, που ξανακούστηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια.

Τα μουσικά κομμάτια έντυσε με τη φωνή της η σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα. Το σύνολο «Χρυσέα Φόρμιγξ» συμπλήρωσαν οι διακεκριμένοι σολίστ Ζήσιμος Σουλκούκης στο βιολί και Μιχάλης Πορφύρης στο τσέλο.

Της συμφωνικής ορχήστρας Novarte ηγήθηκε o αρχιμουσικός Γιάννης Γεωργιάδης, που συνόδεψε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet