Φεστιβάλ «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Φεστιβάλ «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassilis Lappas, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το έτος 2017, διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (έναντι Βασ. Σοφίας 85, πλατεία Ηρώων), στο Μαρούσι, από τις 18 έως τις 31 Μαΐου 2017 και προσκαλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή για την εικόνα και τον λόγο, με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 19:30.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν έργα φωτογραφίας, από τη φωτογραφική ομάδα «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα», ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, εικαστικού ενδύματος, από νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και μία φωτογραφική αναδρομή μέσα από μία Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινες Σχέσεις» από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία). Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση φωτογραφικών μηχανών /αντίκες και παλιώναξεσουάρ για τη φωτογραφία από ιδιωτική συλλογή, και πολλά ακόμη.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με βραδιές αφιερώματα, και προβολές από το αρχείο της ΕΦΕ και του Βασίλη Λάππα.

Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Σάββατο 20 Μαΐου, 19:30 – Εργαστήρι κινηματογράφου από το CINElikeLAB με εισηγητή τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη Ηλία Φλωράκη, προβολή της ταινίας «Διάλεξε το μέλλον σου» («Choose your Future»), του 12χρονου Πέτρου Φλωράκη από την καλλιτεχνική ομάδα «Ονειρόκυκλοι» και συζήτηση πάνω στο θέμα του εθισμού των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (video games – child Vs adult). Επίσης, αφιέρωμα σε παιδιά με Αναπηρία, με αφήγηση (ηθοποιός Αγγελική-Ειρήνη Μήτση) από το βιβλίο «Τα καινούργια μου πόδια» του Βαγγέλη Τασιόπουλου (εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες).

Δευτέρα 22 Μαΐου, 19:30 – Αφιέρωμα στην «Ήπειρο» με προβολές και έκθεση φωτογραφίας.

Τετάρτη 24 Μαΐου, 19:00  – Παρουσίαση – ομιλία «Αισθητική, Τρόποι Προσέγγισης και Ιδιαιτερότητες στη Φωτογραφία Δρόμου» με τον Κυριάκο Αζαδέλη.

Καθημερινά θα υπάρχει μπουφές, μουσική για να μπορέσουν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι καλλιτέχνες να… γνωριστούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00, και Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 20:00.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Βασίλης Λάππας (KL Gallery Vassilis Lappas).

Συμμετέχουν οι:

Έκθεση Φωτογραφίας: Φωτογραφική Ομάδα Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα
(Θάνος Ευθήμερος, Αιμιλία Ματουλέα, Αφροδίτη Παπαδοπούλου, Στέλλα Κοροβίνη, Όλγα Αλεξοπούλου, Μένια Μπογέα, Όλγα Μπακοπούλου, Αθανασία Μπαϊρακτάρη, Έβη Σωτηροπούλου, Λένα Θεοχαρίδου, Πέννυ Χονδρογιάννη, Κατερίνα Τόγια).

Έκθεση Ζωγραφικής: Μαρία Καρζή, Δήμητρα Καραχάλιου, Ελίνα Καστρινάκη, Ντίνα Καστρινάκη, Έλενα Κατσαντώνη, Χρήστος Λάμπρου, Ιωάννα Ξανθοπούλου, Ζωή Σαβίνα, Πέννυ Χονδρογιάννη.

Έκθεση Αγιογραφίας: Λίλα Δίδου.

Γλυπτό: Χρήστος Λάμπρου.

Εικαστικό Ένδυμα: Ρουσσέτος Σιγάλας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet