Συγκίνησε με ύμνους & μελωδίες της Μ. Εβδομάδας η Μεικτή Χορωδία Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Συγκίνησε με ύμνους & μελωδίες της Μ. Εβδομάδας η Μεικτή Χορωδία Αμαρουσίου

Με επιτυχία στέφθηκε η συναυλία με τίτλο «Άχραντα Πάθη» που έδωσε η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου, ερμηνεύοντας εκκλησιαστικούς ύμνους και έργα κλασικά της Μεγάλης Εβδομάδας, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο κατάμεστο χειμερινό θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου.

Ερμηνεύτηκαν έργα των: Θ. Πολυκράτη, G. Bardos, G. Faure, Ο. Djeilo, Fr. Shubert, G. Caccini, K. Jenkins.

Η συγκινητική εκτέλεση των ύμνων «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», «Τον Νυμφώνα σου», «Το τροπάριο της Κασσιανής», «Ω γλυκύ μου έαρ», «Northern Lights», «Libera me», «In Paradisum» κ.ά. απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού που κατέκλυσε το θέατρο και τα επαινετικά σχόλια ήταν η καλύτερη δικαίωση για τα μέλη της Χορωδίας.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη. Μεταφέροντας το μήνυμά του, συνεχάρη τη μαέστρο και τους χορωδούς για το υψηλό επίπεδο της χορωδιακής τέχνης και τη διαχρονική πορεία τους και τους διαβεβαίωσε ότι «η διοίκηση βρίσκεται κοντά τους, στηρίζοντας την προσπάθεια τους  σε κάθε τους βήμα».

Παράλληλα η κα Χαλιώτη ανέφερε ότι προγραμματίζεται να δοθεί σύντομα μεγάλη συναυλία προς τιμή της εξαίρετης μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, η οποία στο πλαίσιο της εκδήλωσης ερμήνευσε ως σολίστ τους ύμνους «Ω γλυκύ μου έαρ», «Ω φως των οφθαλμών μου», προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό.

Μετά το πέρας της συναυλίας η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού προσέφερε στη μαέστρο Όλγα Αλεξοπούλου και στην πιανίστα Ελένη Κυριακίδη μπουκέτα με λευκά τριαντάφυλλα.

Στη μουσική πανδαισία συμμετείχαν η πρόεδρος της Μεικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου Πόπη Κάβουρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet