Τετάρτη 14 Ιουνίου το «Βίρα τις Άγκυρες»
Πολιτισμός

Τετάρτη 14 Ιουνίου το «Βίρα τις Άγκυρες»

Η  θεατρική παράσταση «ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ», από τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, δεν κατέστη δυνατόν να δοθεί χθες Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στο αίθριο του δημαρχείου της Κηφισιάς, λόγω  της έντονης βροχόπτωσης.

Η παράσταση θα ανέβει την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00, στον ίδιο χώρο (Μυρσίνης & Διονύσου, Κηφισιά), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι  η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, συμμετάσχουν στους θεατρικούς αγώνες «Θεατρικά βραβεία Κηφισιάς 2016» με την μουσικοθεατρική παράσταση: «ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ», των Μ. Ρέππα Θ. Παπαθανασίου.

Η παράσταση παρουσιάζει τη διαδρομή της ελληνικής επιθεώρησης και των πολιτικών γεγονότων από το 1894, όταν παίχθηκε η πρώτη επιθεώρηση στην Αθήνα, μέχρι τη μεταπολίτευση. Είναι βασισμένη στο παρασκήνιο ενός επιθεωρησιακού θιάσου, του «Ρουαγιάλ», με πολύ τραγούδι, χορό, γέλιο και λίγο δάκρυ.  Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997 από το Εθνικό θέατρο.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης/Γιώργος Κατσαρός/Ζακ Ιακωβίδης/Γιώργος Παπαδάκης
Ενορχήστρωση-Δ/νση ορχήστρας: Φωτεινή Κοσκόρου
Χορογραφία χορευτικής ομάδας ΚΤΠ: Έφη Κεραμάρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Μπακοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Μαίρη Ζούρα 
Σχεδιασμός προβολών: Βαγγέλης Παπακύριος/Δήμητρα Τζιάννη/Γεωργία Στεφανίδου
Κατασκευές-επιμέλεια κοστουμιών: Στεφανία Βάρδα
Επιμέλεια προγράμματος: Άννα Μαύρου

Παίζουν:

  • Αντώνης Περπινιάς
  • Μαρίνα Μπακοπούλου
  • ηθοποιοί & δάσκαλοι της θεατρικής ομάδας μαζί με τα μέλη της ομάδας:
    Ρακέλ Σαλμόνα/Γιώργος Καράντζαλης/Σταμάτης Παπαευαγγέλου/Ανθή Κυπρίδου/Στεφανία Βάρδα/Γεωργία Στεφανίδου/Καίτη Τζουβελέκη/Ναταλία Βανού/Πηνελόπη Μπέτσιου/Εμμανουέλλα Συνεσίου/Αμαλία Μαστοράκη/Ιωάννα Γεωργοπούλου/Μίνα Κολιάφα/Αγγελική Κοτσαύτη/Δέσποινα Κυνηγαλάκη/Έφη Τσαούση/Ματίνα Πορτοκαλά/Μαίρη Φραγγή/Άννα Μαύρου/Δήμητρα Τζιάννη/Δημήτρης Ζωνίδης/Αντουαννέτα Παπαδοπούλου/Δέσποινα Καλαιτζίδου/Κάτια Λόζου/Άννα Λομβαρδιά/Αλέξανδρος Καραγεωργόπουλος/Ειρήνη Βαλλάτου/Θεοδοσία Δέμου/Ειρήνη Πολυχρονιάδου/Δάφνη Ποντικού /Μελίνα Βουργίδη.

Έκτακτη συμμετοχή: Νίκος Τριανταφυλλόπουλος
Στέλιος Τσαντές: Κώστας Στεφόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet