Διαδικτυακή συνάντηση του ΚΕΘΕΑ με θέμα «Ενημέρωση για Ασφαλή Σχολεία» στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Διαδικτυακή συνάντηση του ΚΕΘΕΑ με θέμα «Ενημέρωση για Ασφαλή Σχολεία» στη Μεταμόρφωση

Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Ενημέρωση για Ασφαλή Σχολεία» διοργάνωσε σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης της Σχολικής Κοινότητας του Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Στη συνάντηση συμμετείχαν διευθυντές και υποδιευθυντές των 1ου, 5ου, 6ου Δημοτικών Σχολείων και του 2ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης.

Παρουσιάστηκε εισήγηση από την υπεύθυνη του Τμήματος Πρωτογενούς Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ, Κωνσταντίνα Υφαντή για τον οδηγό για ασφαλή σχολεία. Ο οδηγός, εγκεκριμένος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ, προτείνει ένα μακροχρόνιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης. Σκοπός του είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός σχολείου που προάγει την ψυχοκοινωνική υγεία και αντιμετωπίζει τα θέματα που ανακύπτουν στους κόλπους του με τρόπο θετικό και αξιοποιήσιμο για όλη τη σχολική κοινότητα.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης αξιολογεί τη σημερινή ενημέρωση ως ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη των προβληματισμών των διευθυντών των σχολείων της πόλης. Τέθηκαν στόχοι για σειρά νέων παρεμβάσεων / δράσεων, σε συνεργασία με τον πλέον εξειδικευμένο φορέα πρόληψης στην Ελλάδα το ΚΕΘΕΑ, σε όλα τα μέρη της σχολικής Κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet