Με απόλυτη ασφάλεια και πειθαρχία ο διήμερος εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής
Κοινωνία

Με απόλυτη ασφάλεια και πειθαρχία ο διήμερος εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, μετά το διήμερο των εορτασμών για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, προφανώς απαντώντας εμμέσως και σε δημοσιεύματα που μιλούσαν για εικόνες συνωστισμού.

«Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

»Την Εκκλησία, για την υποστήριξή της, τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς για την καθοδήγησή τους, την Ελληνική Αστυνομία, ειδικότερα την Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής και τις διοικήσεις των όμορων αστυνομικών τμημάτων, για τους αυστηρούς ελέγχους και τις περιπολίες, τους εμπόρους οι οποίοι αποδέχτηκαν τις αποστάσεις ασφαλείας και τη χρήση μάσκας και φυσικά τους πολίτες.

»Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ θέλω να αποδώσω στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας και στους εργαζομένους του Δήμου Μεταμόρφωσης, οι οποίοι, με φιλότιμο και αποτελεσματικότητα, μοίρασαν χιλιάδες μάσκες, ενώ έκαναν συνεχώς βόλτες ανάμεσα στους εμπορικούς πάγκους και συστάσεις, βοηθώντας την αστυνομία στο έργο της.

»Έχοντας, πλέον, το πλεονέκτημα να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, αποδείξαμε ότι ακόμη και υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, μπορούμε να λειτουργήσουμε. Να περάσουμε καλά και στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε πολύ μικρότερη έκταση, χωρίς τραπεζοκαθίσματα του Δήμου και μουσική, απόλυτα προσαρμοσμένοι στις σημερινές συνθήκες».

Πριν από τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. να επιτραπεί η τοποθέτηση εμπορικών πάγκων μέχρι και τη λήξη του διημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, υπήρξε επανειλημμένη επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης Αττικής.

Οι εμπορικοί πάγκοι είχαν απόσταση τεσσάρων μέτρων ο ένας από τον άλλον και τοποθετήθηκαν υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης, όπως τονίζεται σχετικά, ενώ οι δρόμοι/πάγκοι καθαρίζονταν και απολυμαίνονταν (εκτεταμένη μικροβιοκτονία) καθημερινά από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Επίσης, μοιράστηκε από τον Δήμο έντυπο υλικό για υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πωλητές και αυστηρή σύσταση χρήσης μάσκας από τους πολίτες. Επιπροσθέτως, μοιράστηκαν χιλιάδες μάσκες σε πολίτες από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας και υπαλλήλους του Δήμου Μεταμόρφωσης, οι οποίοι ενίσχυσαν και διευκόλυναν το έργο της Αστυνομίας.

Ισχυρή υπήρξε η υποστήριξη και παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας. H κεντρική συνεννόηση/οργάνωση έγινε από τον ταξίαρχο της διεύθυνσης ΒΑ Αττικής, Π. Κολλίντζα. Ακόμη, παρόντες ήταν οι αστυνομικοί διευθυντές της Διεύθυνσης ΒΑ Αττικής Κωστής Διονύσιος και Σαραντάρης Αθανάσιος, καθώς και οι διοικητές και προσωπικό των A.T. Μεταμόρφωσης, Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, Γ’ Τμήμα Τροχαίας ΒΑ Αττικής.

Στις σχετικές εκδηλώσεις παρέστησαν -πέραν του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα- η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χαρίκλεια Νικολοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Τσίκνας, Νίκος Ζυγούνας, Γιάννης Μπάλτας, Αδάμ Αδαμίδης, Πάνος Λουσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιλτιάδης Καρπέτας, Σάββας Νάνος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Νεκτάριος Γεροστάθης, Χρήστος Βάγγερ, Νικολέττα Πατέλη, Φώτης Παπαδόπουλος, Στέλιος Σαριδάκης.

Οι πολίτες, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, δήλωναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την ενημέρωση, ενώ το συγκεκριμένο διήμερο αποτέλεσε μια μικρή ανάσα για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet