Συμμαχιών Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Στις 7/6 το «ραντεβού» για τον καθαρισμό στον Κηφισό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συμμαχιών Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Στις 7/6 το «ραντεβού» για τον καθαρισμό στον Κηφισό

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η διεκδίκηση βιώσιμων λύσεων «που θα βάζουν την προστασία του πάνω από τα κέρδη κάποιων» σημειώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Παράλληλα, αναφέρει ότι διαχρονικά συμμετέχει σε δράσεις με ευκαιρία τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και όχι μόνο, όπως ο καθαρισμός της όχθης του Κηφισού, ο καθαρισμός πλατειών, ο καθαρισμός στο Κτήμα Δηλαβέρη και ο καθαρισμός δημόσιων χώρων.

Επίσης, αναδεικνύει τα ζητήματα που συνδέονται με το περιβάλλον στην πόλη, με βασικότερα το Κτήμα Δηλαβέρη και τον Κηφισό, όπου πραγματοποίησε το 2017 το River Party. 

Και φέτος η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης, καλεί σε καθαρισμό της όχθης του Κηφισού την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020. Η συνάντηση είναι στο τέρμα της οδού Ιθάκης, στην Κάτω Μποφίλια, στις 9.30π.μ. (9.00 στα γραφεία της Συμμαχίας, Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση).

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στα ζητήματα περιβάλλοντος είναι άκρως ανησυχητικές. Με το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή αφαιρούνται σειρά αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο όνομα της επίσπευσης των επενδύσεων (δηλαδή τα κέρδη πάνω από το περιβάλλον), ενώ η διαχείριση των απορριμμάτων, ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά ζητήματα, οδηγείται σε λάθος δρόμους» σημειώνει η παράταξη στην πρόσκλησή της και προσθέτει: «Αυτά τα ζητήματα ζητήσαμε να τεθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο Δήμος Μεταμόρφωσης να πάρει θέση και να αναλάβει δράση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet