«Σφυροκόπημα» Σαραούδα για κεντρική πλατεία κι αθλητικούς χώρους στη Μεταμόρφωση
Αθλητισμός

«Σφυροκόπημα» Σαραούδα για κεντρική πλατεία κι αθλητικούς χώρους στη Μεταμόρφωση

Την «απαράδεκτη εικόνα» που όπως είπε παρουσιάζει η κεντρική πλατεία της Μεταμόρφωσης καυτηρίασε ο κ. Στράτος Σαραούδας, κατά την έναρξη της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή επειδή προχώρησε σε παρεμβάσεις χωρίς να ενημερώσει κανέναν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ενημερωθήκαμε για τίποτα. Λειτουργείτε εν κρυπτώ. Δεν ξέρουμε τι σχεδιάζετε και τι πλάνο έχετε για την πλατεία. Πρέπει να μας ενημερώνετε πρώτα και να φέρνετε ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμα και τρισδιάστατο, με την πρόοδο της τεχνολογίας».

Κεντρική πλατεία για … survivors

Ακόμη επέκρινε τη διοίκηση για το έργο της ανακατασκευής, τονίζοντας ότι, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «επειδή κάτι είχα ακούσει, σας είχα πει να προσέξετε τις διαμορφώσεις, λόγω των υψομετρικών διαφορών. Είναι ντροπή το έκτρωμα που έγινε. Σε κάποια σημεία είναι για να κάνουν σούζες τα ποδήλατα. Από εκεί περνάνε σερβιτόροι και γλιστράνε και κινδυνεύουν. Τσιμεντώσατε το “διαδρομάκι του χωριού” ανάμεσα στα δένδρα, στην αριστερή πλευρά της πλατείας. Τα λουλούδια που βάλατε είναι λες και θα πάνε να παίξουν στο… survivor».

Στη συνέχεια, ο κ. Στράτος Σαραούδας υπενθύμισε ότι εφτά χρόνια που είναι στη διοίκηση η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή, εφτά χρόνια αλλάζει την πλατεία με ένα αδιάκοπο «ράβε – ξήλωνε».

Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και το γεγονός ότι η διοίκηση προχωρά σε παρεμβάσεις πριν τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, οι οποίες καταστρέφονται κατά τη διάρκεια των πανηγυριών λόγω του πλήθους του κόσμου και αναγκάζεται να ξοδεύει ξανά χρήματα για να τις αποκαταστήσει. Αυτό είχε γίνει πέρυσι με το γκαζόν και δυστυχώς θα επαναληφθεί φέτος με τα δενδράκια που τοποθετήθηκαν.

Ολοκληρώνοντας, τάχθηκε υπέρ στο να μετατραπεί η κεντρική πλατεία σε μία φωτεινή πλατεία, με καταστήματα εστίασης, τα οποία όπως υπογράμμισε «δίνουν ζωή στις πλατείες». 

Αθλητικοί χώροι για… κασκαντέρ

Κι αν στην κεντρική πλατεία η διοίκηση παρεμβαίνει «συνεχώς, κρυφά και λάθος», όπως υποστηρίζει ο κ. Σαραούδας, τους αθλητικούς χώρους, κατά τον ίδιο, τους έχει ξεχάσει για τα καλά.

Ο κ. Σαραούδας, αφού υπενθύμισε ότι έχει θέσει ξανά το πρόβλημα και σε προηγούμενο συνεδρίαση του Σώματος, ανέφερε: «Το γήπεδο του τένις, στη γέφυρα της Αττικής Οδού, το γήπεδο μπάσκετ στο 2ο Δημοτικό, τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου πίσω από το Κτήμα Δηλαβέρη και γενικά όλοι οι αθλητικοί χώροι που έχουν εγκαταλειφθεί θα πρέπει να φτιαχτούν άμεσα. Τα παιδιά, ειδικά αυτήν την περίοδο, θέλουν να πάνε να παίξουν και δεν μπορούν. Θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και να φτιαχτούν άμεσα οι αθλητικοί χώροι».

Τέλος, αναφέρθηκε εκ νέου στις ευθύνες της διοίκησης για το διαδημοτικό αθλητικό κέντρο Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, που ακόμα δεν έχει παραδοθεί στους πολίτες.

Παρατηρήσεις για την παιδική χαρά στον Λόγγο

«Το λιγότερο πρόχειρη» χαρακτήρισε ο κ. Σαραούδας και την εισήγηση που έφερε η δημοτική Αρχή για τη δημιουργία παιδικής χαράς στην περιοχή του Λόγγου, προσπαθώντας -όπως τόνισε- «να προλάβει τα προβλήματα που αυτή η προχειρότητα θα είχε ως αποτέλεσμα».

Αρχικά, συμφώνησε ότι στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται όντως να φτιάξει ο Δήμος παιδική χαρά, αλλά κατέθεσε την ένστασή του για τον τρόπο που ήρθε το θέμα. Όπως είπε, «δεν θα έπρεπε την πρόταση να την κάνει η κάτοικος, αλλά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ο Δήμος θα έπρεπε να μας ενημερώσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου χώρου και αν είναι χαρακτηρισμένος για να γίνει παιδική χαρά εκεί.

»Από την στιγμή που υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις η πρότασή μου είναι να ψηφίσουμε θετικά στο να γίνει η παιδική χαρά και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση να φέρει χρονοδιάγραμμα με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει το έργο».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet