Πολιτεία Πολιτών: Προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης
Πολιτική

Πολιτεία Πολιτών: Προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης που διεξήχθη τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 η παράταξη Πολιτεία Πολιτών έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προς τη δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης.

Όπως ενημερώνει με ανάρτησή της στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σάββα Νάνο, πρότεινε:

Τη συμμετοχή σε αντίστοιχο πρόγραμμα Biocanteens που βασίζεται στην καθημερινή διανομή 100% βιολογικών σχολικών γευμάτων, με πρώτες ύλες να προέρχονται από την τοπική αγορά, στη δραστική μείωση των οργανικών υπολειμμάτων, αντισταθμίζοντας πλήρως το κόστος επιλογής βιολογικών προϊόντων και στην οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την ευαισθητοποίηση των παιδιών με την υγιεινή διατροφή.

Το πρόγραμμα «Kids Save Lives» που είναι εθελοντικό, αυτοχρηματοδοτούμενο προσφέρεται δωρεάν σε κάθε Ελληνικό Σχολείο και υποστηρίζεται από 400 περίπου εθελοντές εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Έχει μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα επαναφορά στη ζωή 14 θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, διάσωση τεσσάρων μικρών παιδιών και ενηλίκων από πνιγμονή και τοποθέτηση 103 Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδιτών σε Ελληνικά Σχολεία.

Τη δημιουργία και αναβάθμιση των στάσεων στη Μεταμόρφωση με σκοπό τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών και την αναβάθμιση και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες μας. Ζητήσαμε να ξεκινήσει το πρόγραμμα από τη στάση επί της Γ. Παπανδρέου που είχαμε το θανατηφόρο ατύχημα στο πρόσφατο παρελθόν και ακόμα μένει σε εκκρεμότητα…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet