Συμμαχία Πολιτών: Θερινή δημιουργική απασχόληση – Δωρεάν στο Χαλάνδρι,  22,5 ευρώ στην Πεύκη, 150 ευρώ στη Μεταμόρφωση
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Θερινή δημιουργική απασχόληση – Δωρεάν στο Χαλάνδρι,  22,5 ευρώ στην Πεύκη, 150 ευρώ στη Μεταμόρφωση

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης αποφασίστηκε το κόστος που θα πληρώσουν οι οικογένειες για τη συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα θερινής απασχόλησης του Δήμου. Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, «η διοίκηση του κ. Σαραούδα προχώρησε σε ακόμα μία πρωτοτυπία, αυξάνοντας κατά 50% το ποσό που πρέπει να πληρώσουν οι οικογένειες. Από 100 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος ανέβηκε στα 150 ευρώ».

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, ο δήμαρχος «χρησιμοποίησε ψευδείς ισχυρισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη, προκειμένου να δικαιολογήσει τη φορομπηχτική πολιτική του». «Αποκαλύψαμε με στοιχεία ότι όταν έλεγε “είμαστε οι φθηνότεροι σε όλο το λεκανοπέδιο”, απλώς παραπλανούσε το Δημοτικό Συμβούλιο» υποστηρίζει η Συμμαχία Πολιτών, προσθέτοντας: «Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης επιλέγει να επιβαρύνει με μεγάλα ποσά τις οικογένειες της πόλης μας, τα οποία τα προσπορίζεται μία ιδιωτική εταιρεία, για τη θερινή απασχόληση. Σε αντίθεση, όπως αποδείξαμε με τον Δήμο Χαλανδρίου, που το προσφέρει εντελώς δωρεάν, σε έναν Δήμο με φθηνότερα δημοτικά τέλη από τη Μεταμόρφωση. Στον διπλανό μας Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το κόστος είναι μηδέν για όσους έχουν εισόδημα ως 15.000 ευρώ, 22,5 ευρώ για εισοδήματα ως 25.000 κ.ο.κ».

«Το χαράτσωμα των οικογενειών της Μεταμόρφωσης, που είναι εργαζόμενοι και χρειάζονται τη θερινή απασχόληση, είναι επιλογή της διοίκησης του κ. Σαραούδα. Η πολιτική της διοίκησης Σαραούδα περιλαμβάνει μπετά εργολαβίες, μάντρες και τσιμέντα, αντιθέτως δεν περιλαμβάνει κοινωνική πολιτική, παιδεία, υγεία, πολιτισμό» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet