Ενότητα για τη Ν. Ιωνία: Κατασκήνωση στο Αλεποχώρι – Άλλη μια χρονιά κλειστή;
Κοινωνία

Ενότητα για τη Ν. Ιωνία: Κατασκήνωση στο Αλεποχώρι – Άλλη μια χρονιά κλειστή;

Πιεστικά ερωτήματα θέτει στη δημοτική αρχή του Δήμου Ν. Ιωνίας η παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία σχετικώς με τη λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πιο πρόσφατες αυτές της Δευτέρας 12/4/2021 και Δευτέρας 10/5/2021, αλλά και της Οικονομική Επιτροπής παλαιότερα, ρωτήσαμε την κυρία δήμαρχο για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται (ακόμα μία χρονιά) στην προετοιμασία του Δήμου για τη λειτουργία της δημοτικής μας κατασκήνωσης.

Τα ερωτήματα (μεταξύ άλλων) ήταν:

  1. Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαγωνισμοί για τα πούλμαν, την συντήρηση, τις προμήθειες κ.λπ.;
  2. Γιατί δεν έχει έρθει ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού; Είναι γνωστό ότι η απόφαση αυτή χρειάζεται έγκριση και από το υπουργείο.
  3. Γιατί δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες από τον ΟΠΑΝ και τον Δήμο για την απόσπαση των γυμναστών που είναι απαραίτητοι; Και αυτή η απόφαση χρειάζεται έγκριση από το υπουργείο και μπορεί να χρειαστούν μήνες.
  4. Γιατί δεν έχει έρθει ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα για την πρόσληψη κοινοταρχών και ομαδαρχών; Για το αίτημα αυτό γνωρίζουμε καλά ότι απαιτείται η έγκριση τριών υπουργείων
  5. Τι ενέργειες έχουν γίνει για να εξασφαλίσουμε γιατρό και μάγειρα;

Παρόμοια ερωτήματα τέθηκαν και από άλλες παρατάξεις για την καλοκαιρινή απασχόληση. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι όλα ετοιμάζονταικαι η κατασκήνωση και η καλοκαιρινή απασχόληση θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επειδή μετά από όλα αυτά έχουμε επιφυλάξεις και εμπειρία από  το 2020, όταν ρωτούσαμε τα ίδια και παίρναμε τις ίδιες απαντήσεις και τελικά η κατασκήνωση δεν λειτούργησε, με πρόσχημα την πανδημία, ενώ λειτούργησαν άλλες κατασκηνώσεις της χώρας (δημόσιες και ιδιωτικές) χωρίς κανένα πρόβλημα, καλούμε τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να μην επικαλεστούν πάλι την πανδημία, όταν γνωρίζουμε ότι τα μέλη των ΚΑΠΗ είναι εμβολιασμένα, όταν υπάρχουν τα rapid tests και τα self tests, που έτσι και αλλιώς κάνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Οι πολίτες της Ν. Ιωνίας, και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, δεν θα τους το συγχωρήσουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet