Μνήμες και θύμησες από τη Μικρά Ασία «ζωντάνεψαν» στη συναυλία της Νάντιας Καραγιάννη στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Μνήμες και θύμησες από τη Μικρά Ασία «ζωντάνεψαν» στη συναυλία της Νάντιας Καραγιάννη στη Νέα Ιωνία

Με αγαπημένα τραγούδια γεμάτα συμβολισμό και συναισθήματα η Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης ζωντάνεψαν την ιερή μνήμη για τις αλησμόνητες πατρίδες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην προσφυγική Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» που φέτος είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η καλλιτέχνιδα με την ιδιαίτερη φωνή, ερμήνευσε ανεπανάληπτα μικρασιάτικα και σμυρνέικα τραγούδια πόνου και νοσταλγίας, αλλά και ξεσήκωσε το κοινό με κέφι και χορό που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία στο εντυπωσιακό μουσικό αφιέρωμα «Το φιρμάνι του διωγμού» που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας και η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «Η Καππαδοκία».

Στην αρχή της εκδήλωσης, η θεατρική ομάδα «Ονειρωδοί» παρουσίασε μικρασιατικά έθιμα και εικόνες από την ζωή των προσφύγων, καθώς επίσης ακούστηκαν συγκλονιστικές αφηγήσεις της Κωνσταντίνας Σόγια από τον ξεριζωμό των Μικρασιατών από τις πατρογονικές εστίες τους.

Τη μουσική εκδήλωση πλαισίωσε η Μεικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας και στο τέλος ακολούθησε παραδοσιακό μικρασιατικό γλέντι.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το κοινό καλωσόρισε στην εκδήλωση η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακαλόγλου, ακολούθησε ο χαιρετισμός της δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου η οποία συγκινημένη αναφέρθηκε στις ρίζες της πόλης και την Ελευθερούπολη που φιλοξένησε αυτή τη σπουδαία βραδιά. Τέλος, έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» Κυριακή Μπρόλιου και ο πρόεδρος Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Γιώργος Νουβέλογλου.

Στην μουσική βραδιά παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, η γενική γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης, η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννης Κατσαγκόλης, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet