Προβλήματα με τις εγγγραφές / επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στον Δήμο Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Προβλήματα με τις εγγγραφές / επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Με αίτημά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας θέτει σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για τις εγγραφές / επανεγγραφές, θέτοντας θέμα παράτασης της σχετική προθεσμίας.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος ζητά να συγκληθεί άμεσα το Σώμα και να αποφασίσει για τα εξής:

  • Να δοθεί παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών μέχρι την επίσημη ημερομηνία λήξης των φορολογικών δηλώσεων που έχει ορίσει το Υπουργείο Οικονομικών ή να δοθεί η δυνατότητα αποστολής υπεύθυνης δήλωσης που θα δηλώνει ο γονιός τα εισοδήματά του (κατά προσέγγιση) για το 2023 και τη διεύθυνση κατοικίας του (μαζί με αντίστοιχο αποδεικτικό π.χ. πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ) κι αυτή να ενέχει προσωρινή θέση αντί του εκκαθαριστικού. Στη συνέχεια και έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να δύναται να αποστείλει και το Ε1
    μαζί με το εκκαθαριστικό ώστε να συμπληρωθεί η αίτηση.
  • Αντίστοιχα να υπάρξει μέριμνα και ανακοίνωση για όσους συμμετέχουν σε εταιρείες (π.χ. Ο.Ε.) και ανακοίνωση επ’ αυτών των περιπτώσεων.
  • Να ανακοινωθεί ΑΜΕΣΑ το εισόδημα υπολογισμού για τη μοριοδότηση (τεκμαρτό ή πραγματικό δηλωθέν) από τον Δήμο, ώστε να ξέρουν οι γονείς ποιο από τα δύο να συμπληρώσουν στην αίτηση τους. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας έχει ήδη υποβάλλει αίτηση, να δύναται να τη διορθώσει.
  • Να παρθεί πίσω το κριτήριο β) η αίτηση του γονέα στο πρόγραμμα απορριφθεί για ουσιαστικούς λόγους και όχι για ελλιπή φάκελο, καθώς δεν έχει καμία σχέση με το δικαίωμα αίτησης ενός παιδιού για εγγραφή/επανεγγραφή στον βρεφονηπιακό σταθμό. Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις ακόμη και αν δεν υποβληθεί αίτηση στο ΕΣΠΑ ή και αν υποβληθεί και απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει το ζήτημα να λυθεί για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών για μη ουσιαστικούς λόγους.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου για τις εγγραφές / επανεγγραφές:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet