Π. Μανούρης: Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Π. Μανούρης: Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Να δώσει άμεση λύση στην υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» καλεί την κυβέρνηση ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης.

Σε σχετική ανάρτησή του στη σελίδα της παράταξης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μανούρης κάνει λόγο για υπερπροσπάθεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο:

Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» με είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Άλλα λόγω κρίσης και άλλα λόγω αδιαφορίας του κράτους, βρίσκονται απέναντι στις εκκλήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ – ΕΙΝΑΠ), αλλά κάποιες φορές και της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση από τις αρχές του 2019 έφτασε στο απροχώρητο. Οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων δίνουν τη σωστή εικόνα και το μέγεθος του προβλήματος.

Το Νοσοκομείο, που φημίζεται για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ακόμα και μέσα στην κρίση, στηρίζεται πλέον εδώ και καιρό στην αυτοθυσία του προσωπικού. Στα πρόθυρα της εργασιακής – βιολογικής εξόντωσής τους (burn out) οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά και πάνω απ’ όλα την υγεία των ασθενών και λειτουργούν στα όριά τους. Αυτά τα όρια σήμερα, λόγω υποστελέχωσης, ξεπεράστηκαν.

Η κυβέρνηση, ακούγοντας τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου, πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα «χτες».

  • Άμεση κάλυψη των κενών στις θέσεις κλειδιά και παράλληλα ενίσχυση με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
  • Δημόσια Νοσοκομεία.
  • Δημόσια Υγεία σε απόλυτη προτεραιότητα.

Το Νοσοκομείο μας, όπως και άλλα στη χώρα, κάτω από συνθήκες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε το οποιοδήποτε ιδιωτικό – ξενοδοχειακού τύπου Νοσοκομείο.

Όσοι τοπικοί μας «παράγοντες» αποφάσισαν με δηλώσεις τους να «τζογάρουν» στις εντυπώσεις από το πρόβλημα, πρέπει να δουν τις ευθύνες διαχρονικά. Ευθύνες πολλές, σε σειρά, κυβερνήσεων και πολιτικών απέναντι στη δημόσια Υγεία. Ατολμίες και αδιαφορία οδηγούν κόσμο στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δεν είμαστε κατά των ιδιωτικών νοσοκομείων. Είμαστε υπέρ της άμεσης επίλυσης του προβλήματος του Νοσοκομείου μας, αλλά και τη στελέχωση εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα που διαθέτουν κορυφαίους γιατρούς, έμπειρους νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, αλλά δυστυχώς πολύ λίγους σε αριθμό.

  • Μόνιμες θέσεις εργασίας.
  • Εκσυγχρονισμός δομών και μια αποτελεσματική διοίκηση με στοχοθεσία.
  • Άμεση λύση του προβλήματος που απειλεί να υποβαθμίσει ένα από τα καλύτερα δημόσια νοσοκομεία μας, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet