Πρόταση Π. Μανούρη στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας για καταδίκη της παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Πρόταση Π. Μανούρη στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας για καταδίκη της παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο

Πρόταση να υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας το ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, Παναγιώτης Μανούρης.

Η παράταξη κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωσή της, για «σαρωτική παραχώρηση χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και συνάμα στο Υπερταμείο, που διαχειρίζεται ως ενέχυρο τον εθνικό πλούτο, για λογαριασμό των δανειστών».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας της 8ης Οκτωβρίου 2018, τέθηκαν από διάφορες δημοτικές παρατάξεις ψηφίσματα κατά της παραχώρησης ακινήτων του Δημοσίου και των Δήμων στην ΕΤΑΔ. Ο κ. Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, πρότεινε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ, που, όπως τονίζει η παράταξη, στρέφεται στην ουσία του προβλήματος, το καυτηριάζει και το καταδικάζει, επισημαίνοντας ότι «το Υπερταμείο με τις πρακτικές του δημιουργεί προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Σε αντίθεση με τη λογική κάποιων ψηφισμάτων, που τέθηκαν και έμμεσα επιδιώκουν να κάνουν το Δημοτικό Συμβούλιο “παράρτημα της Βουλής”», όπως τόνισε. Ο ίδιος μάλιστα διάβασε στο Σώμα το σχετικό κείμενο, που αναφέρει τα εξής:

«Με τις υπουργικές αποφάσεις ΦΕΚ Β 2317/19-6-18 και ΦΕΚ Β 2320/19-6-18 δημοσιεύτηκε η λίστα των ακινήτων του δημοσίου και η απόφαση παραχώρησής τους στην ΕΤΑΔ. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του υπερταμείου – ΕΕΣΥΠ την 14-6-18.

»Η παραχώρηση αυτή των ακινήτων του δημοσίου στην ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα στο υπερταμείο, σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους δανειστές για 99 χρόνια, παραχωρώντας τους συγχρόνως τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους και σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ακόμα και την πώλησή τους.

»Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει αντίθετους αφού πέραν των άλλων μνημονιακών περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας, αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους.

»Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ΄ αυτήν την εκχώρηση και απαιτούμε την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet