Ερώτηση του ΚΚΕ για τα κτηριακά ζητήματα του ΚΕΔΑΣΥ Νέας Ιωνίας
Φωτογραφία: blogs.sch.gr
Πολιτική

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα κτηριακά ζητήματα του ΚΕΔΑΣΥ Νέας Ιωνίας

Ερώτηση για τα κτηριακά ζητήματα του ΚΕΔΑΣΥ Nέας Ιωνίας κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε μετά από δύο χρόνια και θέτουμε εκ νέου το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας (ερώτηση ΚΚΕ Αρ. Πρωτ. 770 στις 05/06/2020).

Όπως είναι γνωστό το 1ο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) Β΄ΑΘΗΝΑΣ έχει έδρα στη Ν. Ιωνία και στεγάζεται σε δύο από τους ορόφους του εμπορικού κέντρου IONIA Center.

Με δεδομένη τη συνεχή αύξηση των αιτήσεων από οικογένειες για διάγνωση των παιδιών τους, που ενδεχομένως κριθούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης παιδαγωγικής φροντίδας και υποστήριξης, αυξήθηκε και ο αριθμός του εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού σε τέτοιο βαθμό που οι ενοικιαζόμενοι χώροι της υπάρχουσας υπηρεσίας δεν επαρκούν.

Ταυτόχρονα προκύπτουν και επιπλέον κτηριακά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη στεγανότητα της οροφής στον τελευταίο όροφο του ΙΟΝΙΑ Center, όπου στεγάζονται μονάδες του ΚΕΔΑΣΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η ίδρυση και λειτουργία ενός ΚΕΔΑΣΥ έχει τεράστια σημασία, αφού αποτελεί απαραίτητο και αδιαμφισβήτητο εργαλείο στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία, κρίνουμε αναγκαία τη μεταφορά του σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, του εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού.

Ερωτάται η υπουργός:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί κατάλληλο δημόσιο ή ιδιωτικό κτήριο ή οικόπεδο προς απαλλοτρίωση ή αγορά για τη μόνιμη στέγαση του ΚΕΔΑΣΥ, στελεχωμένο με το απαραίτητο και επαρκές μόνιμο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Μέχρι την εύρεση κατάλληλου χώρου για μόνιμη στέγαση του ΚΕΑΔΑΣΥ Ν. Ιωνίας σε τι ενέργειες θα προβείτε, ώστε να εξασφαλίσετε επιπλέον χώρους για την άμεση αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων.

Οι βουλευτές:

  • Κανέλλη Λιάνα
  • Γκιόκας Γιάννης
  • Κατσώτης Χρήστος
  • Μανωλάκου Διαμάντω
  • Παφίλης Θανάσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet