Μήνυμα Δ. Θωμαΐδου για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Μήνυμα Δ. Θωμαΐδου για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου απηύθυνε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Νέας Ιωνίας Δύναμη Προοπτικής, Δέσποινα Θωμαΐδου, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής», κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973.

«Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών και υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

»Τιμούμε τους φοιτητές και όλους τους πολίτες που πάλεψαν για κοινά ιδεώδη, κοινές αρχές και κοινές αξίες που βασίζονται στη Δημοκρατία.

»Τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την Ελευθερία, την Παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια, μέσα και έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, έναν αγώνα που αποδείχθηκε καταλύτης για το τέλος της σκοτεινής επταετίας στην Ελλάδα.

»Τα μηνύματα και η αξία της επετείου είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, εν μέσω μιας πολύπλευρης κρίσης που ταλανίζει την κοινωνία μας.

»Η δράση του φοιτητικού κινήματος για τη διεκδίκηση καλύτερης παιδείας, ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης μπορεί να αποτελέσει για τη νεολαία μας αιώνιο δίδαγμα, ώστε να αντιμετωπίζει με θάρρος ψυχής όλες τις αντιξοότητες της ζωής και να υπερασπίζεται με σθένος τα κεκτημένα δικαιώματά της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet