«Να κάνουμε το επόμενο βήμα στην αγορά», το μήνυμα Γεωργιάδη στη διαδικτυακή συνάντηση με επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Να κάνουμε το επόμενο βήμα στην αγορά», το μήνυμα Γεωργιάδη στη διαδικτυακή συνάντηση με επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ουσιαστική ήταν, όπως επισημαίνει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε με σκοπό τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο α’ αντιπρόεδρος  του ΕΕΑ κ. Γρέντζελος και επιχειρηματίες του Δήμου.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του υπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στην αγορά», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το σταδιακό άνοιγμα τη αγοράς με κανόνες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Επίσης, ξεχώρισε η εισήγηση του προέδρου του ΕΕΑ, για τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και για τις κοινές δράσεις με σκοπό την τόνωση των επιχειρήσεων, καθώς και η αναφορά της κ. Κεφαλογιάννη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για τις επιχειρήσεις και για τη δυνατότητα δημιουργίας e-shop.

Σε αυτό το σημείο σημαντική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, ο οποίος έκανε πρόταση προς την Περιφέρεια Αττικής, για  ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και έκανε αναφορά στα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων από την πλευρά του Δήμου.

Τέλος, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την 6η, ίσως και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις.

«Ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση, με εκπροσώπους διαφορετικών κλάδων, όπως  εστίαση, εμπορικά καταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σχολές χορού κ.ά. ,στην οποία καταγράφηκαν ουσιαστικές απόψεις και παρεμβάσεις των επιχειρηματιών τη πόλη μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει:

«Τόσο ο δήμαρχος, όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, τόνισαν ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα βρίσκεται στο πλευρό των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet