Διάλεξη «Άγχος: Σημασία, πηγές και αντιμετώπιση» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διάλεξη «Άγχος: Σημασία, πηγές και αντιμετώπιση» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Άγχος: Σημασία, πηγές και αντιμετώπιση» την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:00 στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου της πόλης (Περικλέους 55, Χολαργός).

Τη διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Κάθε άνθρωπος αναγκαία έρχεται σε επαφή με φαινόμενα τα οποία δεν εντάσσονται εύκολα στην ψυχική του λειτουργία, αν και τον αφορούν.

Τα κύρια φαινόμενα αυτού του είδους είναι: Η πραγματικότητα, που η λογική της σπάνια ταυτίζεται με τις προσδοκίες μας, ενώ η δύναμή της είναι ακατανίκητη. Ο χρόνος και η εξέλιξη, που περιέχουν το αναπόφευκτο, το αστάθμητο και το αδιανόητο. Η σχέση με τον άλλον, ο οποίος πάντοτε είναι, τουλάχιστον εν μέρει, αδιαφανής και διαφορετικός από την εικόνα που σχηματίζουμε για αυτόν. Και ο ίδιος ο εαυτός μας, όπου ενυπάρχουν τρομερές δυνάμεις, συχνά ασυνείδητες, αφανείς και αντιφάσκουσες με τις συνειδητές μας διεργασίες. Η συνάντηση με αυτά τα φαινόμενα μπορεί να προκαλέσει άγχος. Το άγχος είναι σύμφυτο με την ανθρώπινη κατάσταση.

Πώς εκδηλώνεται το άγχος; Ποιες είναι οι χαρακτηριστικές μορφές του; Πότε το άγχος γίνεται παθολογικό; Πώς αντιμετωπίζεται τότε; Πότε γίνεται παράγοντας δημιουργίας; Πώς αξιοποιείται εποικοδομητικά;

Ο Νίκος Σιδέρης είναι επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet