«Επί τάπητος» η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Επί τάπητος» η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Συνάντηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, τον κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, ιατρό, συντονιστή προγραμμάτων του ΕΔΔΥΠΠΥ στην Αττική και την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ), Χρύσα Παρίση, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο, μιας νέας δημοτικής δομής που θα εστιάζει στην προληπτική ιατρική και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου, αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι με τη δημιουργία μια τέτοιας δημοτικής δομής Υγείας ο πολίτης θα μπορεί μεταξύ άλλων να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας, ενώ εάν το επιθυμεί, θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις και θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να τις επαναλάβει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet