Διεξήχθη με επιτυχία ο «1ος Δρόμος Μαρμάρων»
Αθλητισμός

Διεξήχθη με επιτυχία ο «1ος Δρόμος Μαρμάρων»

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση αθλητών, αλλά και πολλών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία «1ος Δρόμος Μαρμάρων 2019» που διοργανώθηκε από τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Τελμησσός Ν. Μάκρης, υπό την αιγίδα του Erasmus+ και την υποστήριξη των Δήμων Πεντέλης, Χαλανδρίου και Βριλησσίων σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν αγώνες 5 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου για παιδιά.

Η διαδρομή του αγώνα πέρασε από συμβολικά σημεία του Δήμου Πεντέλης, τον Πύργο Δουκίσσης Πλακεντίας και τη Μονή Πεντέλης.

Βραβεία στους πρωτεύσαντες απένειμαν η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, και η δημοτική σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Κωνσταντίνα Λαζή.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, απένειμε τα μετάλλια και τα κύπελα στις νικήτριες των 20 χλμ. Γυναικών, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη έκανε την απονομή των 20 χλμ. Ανδρών. Η δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Λαζή παρέδωσε και εκείνη βραβεία στους νικητές.

Η κ. Δ. Κεχαγιά δήλωσε μετά το πέρας των αγώνων:

«Για πρώτη φορά ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στη διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου που αγγίζει την ιστορία του Πεντελικού και αναδεικνύει την ιστορικότητα και τη σημασία του ανά τους αιώνες.

»Φιλοδοξούμε να ενισχύουμε περαιτέρω, αγώνες σαν και τον σημερινό, εντάσσοντας στη συνολική μας προσπάθεια τη δημιουργία μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων, για όλες τις κατηγορίες συμπολιτών μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά, την τρίτη ηλικία και τα ΑμεΑ.

»Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και σε όσους εθελοντικά εργάστηκαν για την επιτυχία του Αγώνα: το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέας Πεντέλης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και σε όσους δημότες-εθελοντές προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους».

Η κ. Κ. Λαζή ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν εθελοντικά στη διοργάνωση, αναφέροντας σε ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Οι αγώνες δρόμου έχουν πάντα μέσα τους κατάθεση ψυχής. Πάντα όμως. Ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, ευκολίας ή δυσκολίας. Κατάθεση ψυχής και υπέρβαση. Γι’ αυτό και όποιος τρέχει γίνεται καλύτερος άνθρωπος. Η άσφαλτος ή το χώμα «σε τσαλακώνει», είναι ένα άλλου τύπου σχολείο.

Οι αγώνες δρόμου είναι οι άνθρωποί τους: διοργανωτές, δρομείς και εθελοντές. Στον σημερινό 1ο δρόμο των μαρμάρων, έναν θεματικό αγώνα υπό την αιγίδα του Erasmus+, ο Δήμος μας κλήθηκε μέσα σε 15 μέρες να οργανώσει και να υποστηρίξει τα κομμάτια της διαδρομής τα οποία διέρχονταν μέσα από τον Δήμο Πεντέλης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές: Δημήτρη Γκελντή, που ανέλαβε και συντόνισε τους εθελοντές στη Νέα Πεντέλη, 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης που συνέδραμε με μεγάλη ομάδα βαθμοφόρων και ανιχνευτών, Τόνια Μανιάτη, Ιουλία Ζούμπου και Αναστασία Χαρακίδου από τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Νέας Πεντέλης, Ηλία Αλεξόπουλο – τοπικό σύμβουλο Πεντέλης και μέλος του Συλλόγου Γονέων Κρυσταλλείου Δημ. Σχολείου, Χριστίνα και Αθανασία Τσακόλα, Γιώργο Δημητράκη, τοπικό σύμβουλο Μελισσίων, Ηρώ Λαζή, μέλος θεατρικής ομάδας Νέας Πεντέλης «Έξω Φρενών» και Θεοδοσία Κομηλάγιου, εθελόντρια του ΣΠΑΠ.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Χαλανδρίου με σχετική επιστολή του ευχαρίστησε τον Δήμο Πεντέλης και την υπεύθυνη για τον αγώνα δημοτική σύμβουλο Κωνσταντίνα Λαζή για την άψογη συνεργασία και την άριστη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και την εθελοντική συμμετοχή πολιτών και αιρετών του Δήμου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

    Τελικά οι νικητέςς ποιοί ήταν ρε παιδιά?
    Αστείο δελτίο τύπου για δημοτική αρχή!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet