Κ. Κοσοβίτσας: Μετά τα ψέματα για τον τάπητα του γηπέδου Ν. Πεντέλης, ζητά και τα ρέστα ο «αυτοδιοικητικός» κ. Στεργίου
Αθλητισμός

Κ. Κοσοβίτσας: Μετά τα ψέματα για τον τάπητα του γηπέδου Ν. Πεντέλης, ζητά και τα ρέστα ο «αυτοδιοικητικός» κ. Στεργίου

Στην επικαιρότητα επαναφέρει το θέμα του τάπητα στο γήπεδο της Ν. Πεντέλης ο πρώην δήμαρχος της περιοχής (2003-2010) Κώστας Κοσοβίτσας, με αφορμή σχετική αναφορά του τέως δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, στο ζήτημα.

Ειδικότερα, ο κ. Κοσοβίτσας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

Πρόσφατα με έκπληξη είδα σε ανακοίνωση του πρ. δημάρχου Πεντέλης το παρακάτω ερώτημα προς τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, που το μεταφέρω αυτούσιο:

«Σας εξασφαλίσαμε χρήματα για δύο τάπητες στα γήπεδα Μελισσίων και Νέας Πεντέλης. Τοποθετήθηκε ο τάπητας στο γήπεδο Μελισσίων, αν και η συνδιοίκηση δεν τον ψήφισε ομόφωνα σε όλες τις ψηφοφορίες. Για την τοποθέτηση του τάπητα στο γήπεδο της Νέας Πεντέλης τι γίνεται;».

Ο κ. Στεργίου, από το 2011, ενέπλεξε την έκταση των 10 στρεμ. του αθλητικού χώρου της Ν. Πεντέλης στη σκοπιμότητα της μετατροπής 41 δασοτεμαχίων ιδιωτών σε οικόπεδα στην περιοχή του Προφ. Ηλία. Αγνόησε την πολεοδομική πραγματικότητα και το δημόσιο συμφέρον, αφού, αν πετύχαινε η εκτός σχεδίου αυτή περιοχή να χαρακτηριστεί με τις δικαστικές προσφυγές των ιδιωτών ως άλσος, τότε  τα ποσά που θα καλούνταν να πληρώσουν οι παρόδιοι οικοπεδούχοι και ο Δήμος Πεντέλης για απαλλοτριώσεις θα ήταν τεράστια. Κι αυτό καθώς είναι γνωστό από τη δασική επιστήμη ότι η μετατροπή του δασοτεμαχίου σε οικόπεδο ανεβάζει περίπου 80 φορές την αξία του! Ήταν πολλά τα λεφτά!

Ο κ. Στεργίου, ως δήμαρχος τότε, με υπόμνημα που έστειλε στο δικαστήριο, ευθυγραμμίστηκε με τα συμφέροντα των ιδιωτών και σε βάρος του συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών και κατά παράβαση της πολεοδομικής νομιμότητας.

Και σκόπιμα δεν δήλωσε στο Κτηματολόγιο τα 10 στρεμ. του γηπέδου, από το 2011 έως το 2014, με αποτέλεσμα να χάσει ο Δήμος Πεντέλης την κυριότητα του σημαντικού χώρου άθλησης, που είχε την κυριότητα ο Δήμος Ν. Πεντέλης, με απόφαση του νομάρχη από το 1989!

Απέκρυψαν την απόφαση, γιατί η παραχώρηση του νομάρχη χαρακτήριζε την έκταση ως δασική εκτός σχεδίου και κατέρρεε ο ψευδής ισχυρισμός περί «άλσους»

Και ενώ αυτή ήταν η πραγματικότητα, ο κ. Στεργίου, επί χρόνια «δούλευε» και «παραμύθιαζε» τους αθλητικούς παράγοντες και τους αθλητές της Ν. Πεντέλης, ότι θα τους τοποθετήσει τάπητα! Το ψέμα για «άγρα ψήφων».

Όταν καταρτιζόταν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση έργων σε αθλητικούς χώρους και ζητήθηκαν από τις υπηρεσίες τα  απαιτούμενα έγγραφα, ο κ. Στεργίου υποσχέθηκε, ότι υπάρχουν και θα τα στείλει. Έξι μήνες που παρέμεινε στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης δεν έστειλε τίποτε, γιατί δεν υπήρχε.

Δεν είχε τα βασικά: Δεν είχε την κυριότητα των 10 στρεμ. Δεν είχε έγκριση του Δασαρχείου. Δεν είχε μελέτη του έργου.

Δηλαδή το έργο ήταν ένας τίτλος, που τον εκμεταλλεύτηκε προεκλογικά.

Και τώρα; Αφού με τους χειρισμούς του αφαίρεσε τις προϋποθέσεις διάθεσης πίστωσης της Περιφέρειας για τοποθέτηση τάπητα στο γήπεδο της Ν. Πεντέλης, με κύριο την απώλεια της ιδιοκτησίας από τον Δήμο Πεντέλης, ρωτάει πότε θα τοποθετηθεί ο τάπητας!

Στην περίοδο της διοίκησης του κ. Στεργίου, στους ετήσιους απολογισμούς μάς διαβεβαίωνε ότι όλα τα έργα «δρομολογούνταν» και έργα δε βλέπαμε.

Η αλήθεια για τον τάπητα είναι ότι τον δρομολόγησε σε λάθος δρόμο και  έφερε το έργο σε αδιέξοδο.

Του υποδεικνύαμε το σωστό, δεν άκουγε κανένα. Τώρα τι κάνει; Ψάχνει για αφελείς;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet