ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης: «Να φύγουν όλες οι κεραίες τώρα!»
Ποιότητα Ζωής

ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης: «Να φύγουν όλες οι κεραίες τώρα!»

Να απομακρυνθούν όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τα Μελίσσια και την Πεντέλη απαιτεί η Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης προειδοποιώντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της, ότι «με όλους τους τρόπους θα επιβάλουμε το δίκιο μας».

Να φύγουν όλες οι κεραίες από Μελίσσια και Πεντέλη τώρα!

Εδώ και χρόνια βλέπουμε κεραίες κινητής τηλεφωνίας να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δίπλα στα σπίτια μας και στα σχολεία των παιδιών μας. Σε όλο τον Δήμο Πεντέλης βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκατεστημένες τουλάχιστον 18 κεραίες. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η τοποθέτηση μέσα σε μια νύχτα κεραίας στο κτήριο του ΟΤΕ (στη Λευκάδος), λίγα μόλις μέτρα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και μέσα στον οικιστικό ιστό. Αλλά και η εγκατάσταση κεραίας μεγάλης ακτινοβολίας σε κατοικημένη περιοχή στην Παλιά Πεντέλη (Κοτζιά και Δημοκρίτου). Πολλές δε από τις παραπάνω εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν περισσότερες από μια κεραίες με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρώπινη και τη δημόσια υγεία.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αδιαφορώντας για τις επικίνδυνες, αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού σπέρνουν τις κεραίες τους παντού με μοναδικό κριτήριο για την εγκατάστασή τους την επέκταση των δικτύων τους για περισσότερα κέρδη.

Πλέον δεν πάει άλλο! Δεν μπορεί να απειλείται η υγεία των λαϊκών οικογενειών για τα συμφέροντα και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων κινητής τηλεφωνίας.

Απαιτούμε:

  • Να απομακρυνθούν τώρα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας  και ιδιαίτερα η εγκατάσταση στη Λευκάδος.
  • Να κατεδαφιστούν άμεσα οι παράνομες που δεν έχουν άδειες.
  • Να ανακληθούν όσες άδειες έχουν δοθεί και να απομακρυνθούν από τις γειτονιές μας.

Προειδοποιούμε πως με όλους τους τρόπους θα επιβάλουμε το δίκιο μας.

Δεν ξεχνάμε! Η εγκατάσταση των κεραιών υποστηρίχτηκε με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από όλες τις κυβερνήσεις (και την ελληνική) για την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών, που και στη χώρα μας αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και με την κάθε τρόπο ενίσχυση των μονοπωλίων της κινητής τηλεφωνίας. Το μόνο που προστατεύουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με το «θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους» είναι τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που μοναδικό κριτήριο ανάπτυξής τους έχουν τα κέρδη τους και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια να κατεβάσει τώρα τις κεραίες. Για αυτούς νομιμότητα είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν με την πολιτική τους, για εμάς νομιμότητα είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet