Για την πρόληψη πυρκαγιών και την αποκατάσταση των καταστροφών της 19ης Ιουλίου συζήτησε το Τ.Σ. Πεντέλης
Κοινωνία

Για την πρόληψη πυρκαγιών και την αποκατάσταση των καταστροφών της 19ης Ιουλίου συζήτησε το Τ.Σ. Πεντέλης

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, με αρκετούς πολίτες να προσέρχονται προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση που έγινε για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και αποκατάστασης των καταστροφών της 19ης Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης Σπύρος Ξάφης εισηγήθηκε ότι «το δάσος πρέπει να εκτείνεται σε όλο το εύρος του βουνού μας και πρέπει να το προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει να υπάρχει για να μπορέσει να αποκατασταθεί το μικροκλίμα της Αττικής και να τροφοδοτεί με οξυγόνο μια εξαιρετικά επιβαρυμένη σε ρύπους περιφέρεια».

«Πολλοί συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες απολαμβάνουν τη βόλτα τους στα διάφορα μονοπάτια του βουνού και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θέλουμε να αλληλεπιδρούμε με τη φυσική χλωρίδα του και όχι με ένα απόκοσμο σκοτεινό τόπο όπως διαμορφώθηκε μετά τη φωτιά» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Από την άλλη μεριά, οι επιμέρους οικισμοί της κοινότητάς μας πρέπει εξίσου να προστατεύονται από την απόλυτη καταστροφή μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς, όπως αυτή που βιώσαμε. Γι’ αυτόν τον λόγο πρότεινα μια σειρά από μέτρα, που εγκρίθηκαν από το σώμα κατά πλειοψηφία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet