Δ. Κεχαγιά: Θα έχουμε πάντα την πόλη μας καθαρή και περιποιημένη, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Θα έχουμε πάντα την πόλη μας καθαρή και περιποιημένη, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα

«Θα έχουμε πάντα την πόλη μας καθαρή και περιποιημένη, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα» διαμηνύει η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μετά και τη σημερινή (16/6) κατάληψη στο δημαρχείο Πεντέλης από εργαζόμενους που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας και βρίσκονται σε απεργία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της δημάρχου αναφέρονται τα εξής:

Μετά από διεθνή ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης αποφάσισε την ανάθεση της υπηρεσίας του οδοκαθαρισμού και την υπηρεσία συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ογκωδών και βλαστικών αντικειμένων, καθώς και υπηρεσίες μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων για την επόμενη τριετία, στους μειοδοτήσαντες αναδόχους.

Με πλήρη διαφάνεια, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και λαϊκισμούς, ο Δήμος Πεντέλης προσφέρει στους πολίτες τις υπηρεσίες καθαριότητας που τους αξίζουν, συνδυάζοντας τις δημοτικές υπηρεσίες με τις υπηρεσιών τρίτων, ώστε να έχουμε την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια πάντα καθαρά και περιποιημένα, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.

Το κόστος των αναθέσεων αυτών σε ετήσια βάση δεν ξεπερνά τα 514.000 ευρώ. Αποτελεί μόλις το 13% των 3.930.000 ευρώ του συνολικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον οφέλη που θα προκύψουν από τις διάφορες εξοικονομήσεις εξόδων.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον στόχο της πλήρους και αποτελεσματικής καθαριότητας και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.

Εδώ και καιρό είχε καταστεί σαφές ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, κατά ομολογία και των ίδιων των εργαζομένων, αδυνατεί να προβεί στην αποτελεσματική καθαριότητα της πόλης μας.

Επιλέξαμε τη λύση της ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών καθαρισμού σε εξωτερικά συνεργεία προκειμένου να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό που επί χρόνια ταλανίζει την πόλη μας, όπως έπραξαν και στο παρελθόν προηγούμενες διοικήσεις στον Δήμο Πεντέλης και σε ένα μεγάλο αριθμό Δήμων της χώρας.

Ξεκαθαρίζω για ακόμη μία φορά. Δεν απειλείται καμία θέση εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας.  Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλά ψεύδονται για δικούς τους λόγους. Θα έχουμε τον Δήμο μας πάντα καθαρά και περιποιημένπ, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet