Δ. Κεχαγιά: 1821 – καθολική Επανάσταση των αξιών του Ελληνισμού
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: 1821 – καθολική Επανάσταση των αξιών του Ελληνισμού

«Η Ελλάδα μας γιορτάζει σήμερα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Μιας Επανάστασης που έμελλε να είναι η απαρχή μίας σειράς αγώνων, που κάθε γενιά κατά τη διάρκεια αυτών των 200 ετών κλήθηκε να δώσει, αναδεικνύοντας τους δικούς της ξεχωριστούς ήρωες, προκειμένου ο Ελληνισμός να βρεθεί εκεί που είναι σήμερα. Αγώνες δύσκολους, συνεχείς, με επιτυχίες σημαντικές, αλλά και δοκιμασίες οδυνηρές επεφύλαξε η πορεία των 200 χρόνων».

Με την παραπάνω αναφορά ξεκίνησε το μήνυμά της για τη φετινή μεγάλη εθνική επέτειο η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, για να συνεχίσει:

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η καθολική Επανάσταση των αξιών του Ελληνισμού, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης που, στη συνέχεια του παρελθόντος του -μια αδιάλειπτη συνέχεια των ίδιων απόγονων του Λεωνίδα και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αλλά και του Πατριάρχη Φωτίου-, παρά τα 400 χρόνια της σκλαβιάς, δεν έπαψαν να μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές τα θεμέλια του ανθρωπισμού και του δυτικού μας πολιτισμού. Η Ελλάδα διαφώτισε τα έθνη να διεκδικήσουν την ταυτότητά τους, τις κοινωνίες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τη σκέψη να βγει από το σκοτάδι και όταν αυτή ξεσηκώθηκε, κλονίστηκε ο κόσμος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet