Δήμαρχος Πεντέλης: «Θα στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση στο θέμα του χιονιά;»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμαρχος Πεντέλης: «Θα στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση στο θέμα του χιονιά;»

Διερωτάται η δημοτική αρχή Πεντέλης αν θα στηριχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφορικά με το θέμα της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων. Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης απέστειλε επιστολή στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, την περιφερειάρχη Αττικής, τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αντιμετώπιση χιονοπτώσεων 30 Δεκεμβρίου 2014 έως 2 Ιανουαρίου 2015

1. Το υπέροχο και ωφέλιμο περιβαλλοντικά τριήμερο χιονοπτώσεων στο όμορφο και ιστορικό Πεντελικό μας βουνό βρίσκεται στο τέλος του. Το κράτημα ανοικτών των δρομολογίων των πόλεών μας έγινε:

α. Με την 24ωρη προσφορά, χωρίς καμία αμοιβή, των αυτοδιοικητικών στελεχών του Δήμου, του δημάρχου και των τοπικών αντιδημάρχων οι οποίοι διήυθηναν τις επιχειρήσεις με απόλυτη επιτυχία.

β. Με την ακούραστη δράση των εργαζομένων του Δήμου σε 24ωρη βάση.

γ. Με τη λειτουργία των εθελοντών του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης θεσμικού οργάνου που τιμά την πόλη και τον εθελοντισμό.

2. Τέτοιες στιγμές εύκολα διαπιστώνονται οι μεγάλες δυνατότητες προσφοράς και απόδοσης του Έλληνα και το χάσμα που υπάρχει στην στήριξή του από το κεντρικό κράτος.

3. Σε ένα αυτοδιοικητικό πλαίσιο απαξιωμένο, όπου η Αυτοδιοίκηση χωρίς θεσμικό πλαίσιο και οικονομική στήριξη για το θέμα προσπαθεί για τα αυτονόητα. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης μοχθούν νυχθημερόν χωρίς καμία ηθική και υλική ανταμοιβή να στηρίξουν τις κοινωνίες που υπηρετούν. Οι υπάλληλοι υπερβάλλοντας εαυτούς λειτουργούν για  να εξασφαλίσουν την 24ωρη λειτουργία του Δήμου και οι εθελοντές με πρωταγωνιστικούς ρόλους να καλύψουν τα κενά.

4. Τελικά πώς εννοείται η αναδιάρθρωση του κράτους; Γιατί από ό,τι φαίνεται σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τα πρόσωπα λειτουργούν και όχι οι θεσμοί.

5. Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου νέου κύματος  χιονιά ρωτάμε τους αρμόδιους:

α. Θα στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση οικονομικά για τα αλάτια και τις υπερωρίες των εργαζομένων στον αγώνα αυτό;

β. Θα προωθηθούν οι αλλαγές για τη θεσμική, ηθική και υλική στήριξη των αιρετών που δοκιμάζονται καθημερινά;

γ. θα στηριχθεί ηθικά και υλικά ο εθελοντισμός κυρίως στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιάς;

6. Πιστεύοντας ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι αν αποτύχει μία δράση εκχιονισμού αυτός που θα ρυθμιστεί να φταίει θα είναι η Αυτοδιοίκηση προτείνω να ασχοληθεί το σύστημα με την επίλυση τέτοιων βασικών προβληματισμών που ίσως οδηγήσει την πατρίδα μας στον δρόμο που της αξίζει.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Δείτε την επιστολή του δημάρχου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet