Επιστολή δημάρχου προς Ανδρέα Λοβέρδο για τις συγχωνεύσεις
Κοινωνία

Επιστολή δημάρχου προς Ανδρέα Λοβέρδο για τις συγχωνεύσεις

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ζητά από τον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να καταργηθεί το ΦΕΚ1329Β΄/26-5-2014, με το οποίο συγχωνεύονται τα 3ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Μελισσίων και τα 1ο-6ο Δημοτικά Σχολεία Μελισσίων, σύμφωνα με την ακόλουθη επιστολή.

Κύριε Υπουργέ,

Να σας συγχαρούμε για την τοποθέτησή σας στη θέση του υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την ευκαιρία να σας θέσουμε υπόψη το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Δήμο μας πρόσφατα, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ1329Β΄/26-5-14, που αφορά στη συγχώνευση του 3ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και του 1ου-6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων. Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, αντιδράσεις και δημιουργεί πρόβλημα στη φοίτηση των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Η κατάργηση των δύο σχολικών μονάδων, που λειτουργούν επί δεκαετίες, ήταν εντελώς εσφαλμένη και προκάλεσε αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Σε άμεση επικοινωνία που είχαμε με τον προκάτοχό σας, αναγνώρισε το εύλογο του αιτήματός μας και υποσχέθηκε την ανάκληση μέρους της απόφασης που μας αφορά.

Δυστυχώς η κυβερνητική μεταβολή άφησε ανεκτέλεστη την απόφαση του προκατόχου σας, γι΄ αυτό επανερχόμαστε με το ίδιο αίτημα και σε εσάς και παρακαλούμε για την κατάργηση του ΦΕΚ1329Β΄/26-5-14 και την επαναφορά των σχολικών μας μονάδων στην αρχική τους κατάσταση.

Επισημαίνουμε ότι για τα δύο καταργούμενα σχολεία έχουν προβλεφθεί στα πολεοδομικά μας σχέδια χώροι για μεταφορά τους και αναζητούνται πόροι για την κατασκευή τους.

Ευελπιστώντας στη θετική σας αντιμετώπιση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης 

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Δείτε την Επιστολή του δημάρχου Πεντέλης προς τον υπουργό Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet