Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης τίμησε τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες και παρελάσεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με βαθύ αίσθημα σεβασμού βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους Έλληνες που πριν από 81 χρόνια βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους κατακτητές. 

»Ο εορτασμός της φετινής Επετείου του ’40 συμπίπτει με τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας.

»Αποτελεί σημαντική ευκαιρία για εθνική ιστορική ενδοσκόπηση, αλλά και πατριωτική ανάταση. Αποτελεί σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι όλες οι θυσίες των Ελλήνων μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Αποτελεί σημαντική ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια των αρχών και ιδανικών του έθνους και του λαού μας.

»Το ιστορικό ΟΧΙ των Ελλήνων έγινε η φωνή τους, έγινε το σύμβολο αντίστασης κατά του ιταλικού και του γερμανικού ζυγού, που έστειλε σε όλη την υφήλιο το πιο ηχηρό μήνυμα: «Όταν ένα ολόκληρο έθνος, αγωνίζεται για την ελευθερία του, όταν ένας λαός παλεύει με όλη τη δύναμη της ψυχής του, παρά τα τεράστια εμπόδια που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, παρά τις όσες θυσίες απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet