Νέες σχολικές αίθουσες θα αποκτήσουν τα Μελίσσια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο
Κοινωνία

Νέες σχολικές αίθουσες θα αποκτήσουν τα Μελίσσια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Το πρώτο βήμα για την απόκτηση νέων σχολικών αιθουσών στα Μελίσσια έγινε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 με την υπογραφή για την απόκτηση της έκτασης όπου θα στεγαστούν οι νέοι σχολικοί χώροι του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και ένα κλειστό γυμναστήριο.

Στη σχετική ανάρτησή της στον προσωπικό λογιαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αναφέρει:

Ένα όνειρο ετών για εμάς που έχουμε ζήσει το 1ο Δημοτικό Μελισσίων και ως μαθητές και ως γονείς, γίνεται πραγματικότητα. Αποκτήθηκε σήμερα από τον Δήμο μας η έκταση στην οποία πρόκειται να ανεγερθούν νέες αίθουσες και Κλειστό Γυμναστήριο, ένα έργο που θα υλοποιηθεί από την ΚΤ.ΥΠ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στη σημερινή επιτυχία!

Για το θέμα, την Πέμπτη 7/1 η δημοτική αρχή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μια πολεοδομική εκκρεμότητα πολλών ετών έλυσε η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά. Ο Δήμος απέκτησε το ακίνητο των 840τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Θερμοπυλών και Σπάρτης, στο Ο.Τ. 196 στα Μελίσσια, το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, είναι όμορο με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και έχει χρήση «Εκπαίδευσης – Δημοτικού σχολείου». Το τίμημα της αγοράς ήταν στο ύψος της αντικειμενικής αξίας, ήτοι 518.000 ευρώ.

Το συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 5/1/2021 από τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Έτσι, με την απόκτηση του χώρου, ο Δήμος μετά από 14 χρόνια καταφέρνει να εφαρμόσει στην πράξη το ισχύον ΓΠΣ των Μελισσίων του 2007.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την για την επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, καθώς στη συγκεκριμένη έκταση, πρόκειται να ανεγερθούν, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του 2009, νέες σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και Κλειστό Γυμναστήριο, έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την ΚΤΥΠ.

Ήδη η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά επικοινώνησε με την ΚΤ.ΥΠ. και δρομολογείται άμεσα η διαδικασία για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Πεντέλης και στην εταιρεία.

Η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται εντός του ΓΠΣ Μελισσίων που εγκρίθηκε το 2007 με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ περί τροποποιήσεως ΓΠΣ Μελισσίων και το οποίο οριστικοποίησε το χαρακτήρα του ακινήτου, ως κοινωφελούς χαρακτήρα «Εκπαίδευσης – Δημοτικού Σχολείου».

Το Μάρτιο του 2009 ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), προκάτοχος οργανισμός της σημερινής ΚΤ.ΥΠ., έκρινε την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου, απόλυτα αναγκαία για την ανέγερση νέας πτέρυγας του Σχολείου.

Το 2013 επιβλήθηκε άρση και επανυποβολή απαλλοτρίωσης σε τμήμα του Ο.Τ. 196, με απόφαση εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης. Ο Δήμος για την απόδειξη της δυνατότητας απόκτησης του χώρου κατέθεσε το 2015 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 510.000 ευρώ, αποδοτέο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για την περίπτωση που δεν θα ακολουθείτο η διαδικασία προσδιορισμού και καταβολής αποζημίωσης. Στη συνέχεια ο Δήμος ζήτησε δικαστικό προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα η διαδικασία απόκτησης του ακινήτου να είχε ουσιαστικά παγώσει για 7 χρόνια.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου από την αρχή της θητείας της προέβη συντονισμένα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που ήταν αναγκαίες προκειμένου να αποκτηθεί το ακίνητο:

  • Προέβη σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόταση για απευθείας αγορά του ακινήτου προκειμένου να ολοκληρωθεί εξωδικαστικά η μακροχρόνια διαδικασία με τον Δήμο. 
  • Προέβη σε αποτίμηση της αξίας του ακινήτου στο ποσό των 518.000 (πεντακοσίων δέκα οκτώ χιλιάδων) ευρώ, από ορκωτό εκτιμητή.
  • Προέβη σε έλεγχο τίτλων που δεν είχε πραγματοποιηθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο.
  • Ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την επιστροφή ποσού 510.000 ευρώ του Γραμματίου Σύστασης Παρακαταθήκης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  • Εξέδωσε τα απαραίτητα εντάλματα και βεβαιώσεις ΤΑΠ.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων δήλωσε σχετικά:

«Ένα όνειρο ετών για εμάς που έχουμε ζήσει το 1ο Δημοτικό Μελισσίων και ως μαθητές και ως γονείς, γίνεται πραγματικότητα.

Αποκτήθηκε σήμερα από το Δήμο μας, η έκταση στην οποία πρόκειται να ανεγερθούν νέες αίθουσες και Κλειστό Γυμναστήριο για το Σχολείο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει εδώ και χρόνια τον Δήμο Μελισσίων αρχικά και τον Δήμο Πεντέλης στη συνέχεια, επιλύεται και αυτό αισίως, μετά από συντονισμένες και μεθοδικές προσπάθειες.  Ευχαριστώ την αρμόδια αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα, τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Καρβουνάκη, τον νομικό δύμβουλο Στάθη Ζάγκα και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας για τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους για τη δημιουργία κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων για τους πολίτες, ακολουθώντας πιστά τις προγραμματικές μας εξαγγελίες».

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet