Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην κινητοποίηση για τα Δικαιώματα των Παιδιών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην κινητοποίηση για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην κινητοποίηση για τα Δικαιώματα των Παιδιών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας στις 20 Νοεμβρίου και φωταγωγεί συμβολικά το δημαρχείο της πόλης.

Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένο πρόγραμμα πολιτικών που απευθύνονται στα παιδιά.

Ειδικότερα, εφαρμόζει τον θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους, μέσα από τη δωρεάν δημόσια, ποιοτική εκπαίδευση.

Επίσης, δημιούργησε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, που δίνουν τη δυνατότητα επιλογών μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Ακόμη, λειτουργεί παιδική χορωδία, παιδική και εφηβική θεατρική ομάδα, ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

Τέλος, δημιούργησε και αναβαθμίζει συνεχώς με νέο υλικό το διαδικτυακό πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι, Παίζουμε Σπίτι», το οποίο -μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου- δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν, να κατασκευάσουν και να εκπαιδευτούν από το σπίτι τους.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται επίσης τα εξής:

Με αφορμή την επέτειο από τη διακήρυξη και υπογραφή από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 20 Νοεμβρίου του 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από 193 κράτη παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ειδικά φέτος το κοινωνικό κόστος της πανδημίας Covid-19 φέρει ιδιαίτερες επιπτώσεις στα δικαιώματα, αλλά και τη ζωή των παιδιών. Για τον λόγο αυτό η UNICEF προτείνει την προσέγγιση των γενεών προκειμένου να σκεφτούμε πάλι όλοι μαζί τον τύπο του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ο φετινός εορτασμός έχει θέμα «Τα παιδιά αναλαμβάνουν. Γυρίστε τον κόσμο στο μπλε!».

Τα παιδιά θα «αναλάβουν» ρόλους υψηλής προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που συνήθως κρατούν οι ενήλικες, για να φωτίσουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, κτήρια ορόσημα σε όλο τον κόσμο φωτίζονται με μπλε φως, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη των κρατών στις προσπάθειες και δράσεις της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet