Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης για ιδιωτικοποιήσεις στον Δήμο: «Μια που βρήκανε παπά…»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης για ιδιωτικοποιήσεις στον Δήμο: «Μια που βρήκανε παπά…»

Για νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων στον Δήμο Πεντέλης κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, επικαλούμενη σημερινή (4/5) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου θα συζητηθεί νέα ανάθεση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ο.Μ. αναφέρει:

Εν μέσω πανδημίας και της συνακόλουθης αγωνίας των πολιτών, βρήκε ευκαιρία η συνδιοίκηση ΚεχαγιάΠαλαιοδήμου να δεσμεύσει με σημαντικά ποσά τον Δήμο και μάλιστα για όσο καιρό ασκεί την θητεία της. Έτσι μετά την αρχή που έκανε πριν 20 μέρες να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών οδοκαθαρισμού, τώρα επιστρέφει με 2+1 ακόμη περιοχές ανάθεσης έργου ή προμήθειας σε ιδιώτες.

Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης τη Δευτέρα 4 Μαΐου συζητείται ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες α) συντήρησης αστικού πρασίνου (περίπου 388 χιλιάδων ευρώ) και β) καθαρισμού δημοτικών κτηρίων (περίπου 415 χιλιάδων ευρώ), με διαγωνισμό, πάλι για 3,5 χρόνια και ξανά με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για το συγκεκριμένο έργο.

Επίσης, ακολουθώντας μια ακόμη κεντρική επιλογή της Ν.Δ., που έχει στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση και συρρίκνωση της ΔΕΗ, συζητείται να γίνει διαγωνισμός για την επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (περίπου 2,33 εκατ. ευρώ για 3,5 χρόνια). Προφανώς πολλοί ιδιωτικοί όμιλοι ή ακόμη και φίλοι της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πάρουν μερίδιο αυτής της αγοράς σε όλη την Ελλάδα. Μετά δε τη συνεχή απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης θα έρθει ως ώριμη αναγκαιότητα η εκποίηση της.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε διαγωνισμούς ανάλογου έργου (πρασίνου/καθαριότητας), όταν αντικειμενικά ο Δήμος αδυνατούσε να ανταποκριθεί, είχε νομοθετηθεί να προτιμώνται όχι οποιαδήποτε εταιρεία παροχής σχετικών υπηρεσιών, αλλά κοινωνικοί συνεταιρισμοί με σκοπό την υποστήριξη ευαίσθητων ομάδων ή φορέων της κοινωνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας αφ’ ενός την παροχή κοινωνικού έργου και αφ’ ετέρου ένα εισόδημα και αντίστοιχη ασφαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους.

Τώρα αποδεικνύεται στην πράξη η σκοπιμότητα του «νόμου Θεοδωρικάκου» και της κυβέρνησης της Ν.Δ., που έδωσε στην Οικονομική Επιτροπή (πλήρως ελεγχόμενη από τη δήμαρχο καθώς της δίνεται «μαγικά» η πλειοψηφία) τη δυνατότητα να αποφασίζει αυτοτελώς για σημαντικά ζητήματα, αγνοώντας τους συσχετισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου που απηχούν τις πολιτικές επιλογές των δημοτών.

Η δημοτική Αρχή της μειοψηφίας κινείται σε επιλογές καθαρά νεοφιλελεύθερης αντίληψης, που έχει στον πυρήνα της την εκχώρηση βασικών λειτουργιών του δημόσιου τομέα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και τις πιο απλές, σε ιδιώτες.

Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε αυτές τις επιλογές δήθεν στο όνομα της ανεπάρκειας του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Στη διαιώνιση των εργασιακών σχέσεων «γαλέρας» που υπάρχουν στις εργολαβικές εταιρείες. Στην απαξίωση των εταιρειών και φορέων που βρίσκονται υπό Δημόσιο έλεγχο και εποπτεία.

Ζητάμε σταθερά άμεσες προσλήψεις στην καθαριότητα με βάση την αξιοποίηση των προγραμμάτων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή της συνδιοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση των πάντων και να αξιοποιήσει το υφιστάμενο δυναμικό του Δήμου.

Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην αφάνεια λόγω της υγειονομικής κρίσης που ζούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet