Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Δεν επαναπαυόμαστε για την πτέρυγα Μπόμπολα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Δεν επαναπαυόμαστε για την πτέρυγα Μπόμπολα

Τα κύρια σημεία που αναδείχθηκαν στη σύσκεψη φορέων για το Μπόμπολα, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/7, μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων «Αμαλία Φλέμινγκ» δίνει στη δημοσιότητα η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

Με βάση αυτά, συζητήθηκαν:

  • Η ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία καταδείχθηκε με τον πιο εμφαντικό τρόπο κατά την τελευταία περίοδο της πανδημίας. 
  • Η ανάγκη αποτροπής των μεθοδευμένων ενεργειών οριστικής απενεργοποίησης υφιστάμενων υγειονομικών δομών (όπως του Μπόμπολα), όπως σήμερα επιχειρείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ., με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή Πεντέλης, την ενίσχυσή τους και την επανένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
  • Η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για τη στέγαση της προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Πεντέλης.
  • Η επαναφορά του θέματος στα Δημοτικά Συμβούλια Πεντέλης, Αμαρουσίου και όμορων Δήμων. 
  • Η ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων στις υγειονομικές δομές και η δημοσιοποίηση του θέματος με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Η υπογραφή κοινού ψηφίσματος των συμμετεχόντων φορέων για την ανάδειξη του θέματος του Μπόμπολα. 

«Ως ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης αναφέραμε ότι στηρίζουμε αναφανδόν το αίτημα των εργαζομένων για το Μπόμπολα, έχοντας ήδη πάρει θέση δημόσια, έχουμε ήδη προχωρήσει σε πρωτοβουλία συλλογής 600 υπογραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz με το αίτημα επανενεργοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα ως δομής υγείας, ενώ αναφέραμε και την ερώτηση που κατατέθηκε στις 10/7 στη Βουλή για το ίδιο θέμα από ομάδα 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ο.Μ.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναδείξει το «θέμα των επαπειλούμενων απολύσεων, αλλά και της ανάγκης ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβάνοντας την περίπτωση Μπόμπολα μαζί με άλλες υγειονομικές δομές στην Ελλάδα όπου και εκεί επιχειρείται το κλείσιμο τους».

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ανέπτυξαν την οπτική τους γύρω από το θέμα και τη σημασία που έχει η ενεργοποίηση μιας υγειονομικής δομής τόσο απαραίτητης για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε όλο τον πληθυσμό της Βόρειας Αττικής.

«Καλούμε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να μην αποδεχτούν τις επιλογές της κυβέρνησης που, με πρόθυμο υλοποιητή τη δημοτική αρχή και υπό το πρόσχημα της αξιοποίησης του εν λόγω κτηρίου για την προσχολική εκπαίδευση, που με φαινομενικά αθώο τρόπο χαϊδεύει τα ανακλαστικά των πολιτών (ποιος άραγε θα τολμήσει να αντιδράσει στο να εξυπηρετηθούν τα μικρά παιδιά μας σε ένα κενό κτήριο;), ουσιαστικά επιδιώκει -με έναν ακόμη τρόπο- την ντε φάκτο αδρανοποίηση, διά παντός, μιας υγειονομικής δομής της Βόρειας Αθήνας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, συμμετείχαν νυν και πρώην εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής (πτέρυγα Μπόμπολα και πτέρυγα Τσαγκάρη), εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων από το «Αμαλία Φλέμινγκ», το «Σισμανόγλειο» και το ΚΑΤ, ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης Δ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Κοντουλάκος και Σπ. Κωνσταντάς και του Δήμου Αμαρουσίου Π. Κούκουζας, ο Κ. Αποστολίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, ο Β. Μπούρας, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, ο Κ. Κοσοβίτσας, πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης και πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων κ.ά. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμη ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Β1 Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Βαρλαμίτης, γραμματέας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης κ.ά. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet