Πραγματοποιήθηκε η 11 διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η 11 διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκε το κοινό τον νέο κύκλο διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στην 11η θεματική διάλεξη με τίτλο «Η Ελλάδα στην αιχμαλωσία ή αιχμή του δόρατος» και ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου Γεώργιο Κοντογιώργη.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα-Χάνου, η οποία αφού έκανε μία σύντομη ανασκόπηση των δράσεων της περασμένης εκπαιδευτικής περιόδου και ευχαρίστησε την επιστημονική επιτροπή για την εποικοδομητική συνεργασία, τους ομιλητές για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη διάχυση της γνώσης και το κοινό για την ενεργή συμμετοχή του, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου θα εμπλουτιστεί με θεματικούς κύκλους σε ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα με πρώτη την ενότητα «Ευ ζην, Υγεία και Πρόληψη».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος συνεχάρη την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Άντα Μπούσουλα για την ετήσια διαδρομή της στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και ευχήθηκε η νέα εκπαιδευτική περίοδος να είναι πνευματικά δημιουργική.

Ο ομότιμος καθηγητής στην εισήγησή του προέβαλε, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «το ζοφερό ζήτημα της διακυβέρνησης των πολιτικών συστημάτων στην Ελλάδα τα οποία όχι μόνο δεν προήγαγαν την αληθινή δημοκρατία όπως αυτή θεμελιώθηκε και εξελίχθηκε στην αρχαία Ελλάδα, αλλά εδραίωσαν την ατομικότητα, την ιδιοτέλεια και τη μικροπολιτική του “ρουσφετιού” εξοστρακίζοντας τη δυναμική της συλλογικότητας, την οικονομία της αστικής τάξης, την αριστεία και τη χάραξη πολιτικών με μακροπρόθεσμο όφελος για την κοινωνία των πολιτών». «Όσο αναπαράγεται αυτό το μοντέλο εξουσίας ο λαός στις σύγχρονες επιβεβλημένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες θα παραμένει στην αιχμαλωσία, ένας λαός που στη διαδρομή της ιστορίας του έχει αποδείξει  το μεγαλείο του πολιτισμού του», τόνισε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Νικόλαος Κόλλιας, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, ο κ. Δημήτριος Λαμπρέλης, καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, ο αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης, Ελευθέριος Κιτσούλης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γεώργιος Μαγιάτης, Νίκος Δροσάτος, Κανέλος Γεωργόπουλος, η υπεύθυνη Αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης και μέλος του ΟΚΠΑ, Αγνή Ζώη, η αντιπρόεδρος της Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, το μέλος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Κωστόπουλος, τα μέλη Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Ελένη Γκρέτσα, Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, Άννα Βενιέρη, το μέλος Δ.Σ. του ΟΠΑΘ και υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, το μέλος Δ.Σ. του ΟΠΑΘ Μαρία Μανή, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος, ο γραμματέας Β3 Νομαρχιακής Ν.Δ., Αθανάσιος Τσιούμας, ο τέως διευθυντής Λυκείου Μελισσίων Μιλτιάδης Παπαδάκης και οι εκπρόσωποι συλλόγων του Δήμου, Πολιτιστικός Μικρασιατικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος – Γκιούλμπαξε», Παναγιώτης Γκατζόλης, Σύνδεσμος Μικρασιατών – Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη», Χρήστος Κάζος, Πολιτισμικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μελισσίων Γιώτα Λαμπίρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet