Σταμάτησε τη λειτουργία του το “Παρατηρητήριο Πεντέλης”
Κοινωνία

Σταμάτησε τη λειτουργία του το “Παρατηρητήριο Πεντέλης”

“Περιδιαβαίνοντας” τα ιστολόγια της περιοχής των Βορείων Προαστίων, όπως συχνά πυκνά κάνω, για λόγους επαγγελματικής ενημέρωσης αλλά και λόγω απλής περιέργειας, “έπεσα” πάνω σε μία ανακοίνωση που μόνο ευχάριστη δεν ήταν. Αναφέρομαι στην τελευταία ανάρτηση του ιστολογίου “Παρατηρητήριο Πεντέλης”, μέσω της οποίας δημοσιοποιήθηκε η παύση λειτουργίας του (Σταματάει η λειτουργία του «Παρατηρητηρίου Πεντέλης»!!!).

Οι λόγοι που επικαλείται ο υπεύθυνος του ιστολογίου για την αναστολή λειτουργίας του ιστολογίου είναι τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, αφήνοντας ωστόσο σαφείς αιχμές για τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής.

Ως υπεύθυνος του enypografa.gr δεν θα μπω στην ουσία των αναφερόμενων στο συγκεκριμένο ιστολόγιο. Εξάλλου, καθένας δικαιούται και οφείλει να έχει άποψη για τα τεκταινόμενα στην περιοχή του κι αναλόγως, να την καταθέτει. Θα σταθώ στο κομμάτι που με αφορά και έχει να κάνει ότι μία δημοσιογραφική φωνή στην περιοχή των Βορείων Προαστίων σιγεί. Κι ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνούσε ή διαφωνούσε με όσα αυτή η φωνή πρέσβευε, δεν παύει να είναι μία λιγότερη φωνή…

Όμως, υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος που οφείλω να καταθέσω τη λύπη μου για την αναστολή (και όχι οριστική παύση, ελπίζω) του εν λόγω ιστολογίου. Το “Παρατηρητήριο Πεντέλης” ήταν αυτό που αναδημοσίευσε την επιστολή που έστειλα στο “Παρατηρητήριο Αμαρουσίου” αναφορικά με την ολοκλήρωση του κύκλου συνεργασίας μου με την εφημερίδα “Αμαρυσία”. Κι αυτό όταν κάποιοι άλλοι προτίμησαν να τη… θάψουν.

Ελπίζω ότι η απόφαση του υπεύθυνου του ιστολογίου θα είναι προσωρινή και σύντομα θα επανέλθει δριμύτερος στην κάλυψη των τοπικών δρώμενων.  Κι αυτό γιατί στο enypografa.gr πιστεύουμε ότι όσο περισσότεροι δραστηριοποιούμαστε στην τοπική ενημέρωση, τόσο καλύτερα για τον δημότη, αφού έτσι κρίνει, συγκρίνει και κυρίως, αποφεύγει την “έτοιμη τροφή” των όποιων θεωρούμενων ως “μονοπωλίων” της ενημέρωσης.

Εις το επανιδείν λοιπόν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet